Tai dar blogiau nei atsijungti nuo SWIFT. Rusija gali būti įtraukta į FATF juodąjį sąrašą  ()

FATF (Tarptautinė finansinių nusikaltimų darbo grupė) grėsmė įtraukti Rusiją į juodąjį sąrašą didės, Rusijai artėjant prie Irano.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-06 Tai dar blogiau nei atsijungti nuo SWIFT. Rusija gali būti įtraukta į FATF juodąjį sąrašą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai dar blogiau nei atsijungti nuo SWIFT - Rusijos Federacija gali būti įtraukta į FATF juodąjį sąrašą. Pati organizacija sprendžia nelegalių pinigų pervedimų problemą. Iranas jau yra šiame sąraše, o pastaraisiais metais Maskva prie šios šalies artėja. Tokią nuomonę išsakė HSE bankininkystės instituto direktorius Vasilijus Solodkovas.

Jei Rusijos Federacija bus įtraukta į FATF juodąjį sąrašą, tai daug blogiau nei visų Rusijos bankų atjungimas nuo SWIFT sistemos, informuoja „Ukraina 365“. Ne tik juridiniai, bet kartu ir fiziniai asmenys bus įtraukti į FATF juodąjį sąrašą. V. Solodkovo teigimu, šiuo atveju kalta bus tik pati Rusija, o ne kažkas kitas iš išorės.

Kuo greičiau Maskva priartės prie Irano ir Šiaurės Korėjos, tuo didesnė tikimybė, kad ji taps nepalanki FATF organizacijai. Dar 2003 metais Rusijos Federacija tapo FATF nare. Ta pati organizacija kovoja su „nešvarių pinigų“, kuriais siekiama remti terorizmą, plovimu. Juodasis sąrašas reiškia visišką bet kokių sandorių su užsienio šalimis paralyžių.

Paprasti piliečiai taip pat patirs visus FATF bausmės malonumus, nes negalės pervesti pinigų iš savo šalies į kitą. 2023 metų pradžioje FATF atstovai išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad Rusijos Federacija pažeidžia pagrindinius pačios organizacijos principus. Kyjivas pasiūlė ne tik pašalinti Rusijos Federaciją iš organizacijos, bet ir įtraukti ją į juodąjį sąrašą.

 

„Bloomberg“ žurnalistai praneša, kad Maskva tariamai jau perspėjo Delį apie galimą RF įtraukimą į juodąjį sąrašą. Tuo pat metu Rusijos Federacija nusiuntė projektus, kuriems gali kilti pavojus. Kalbame apie ginklų tiekimą Indijai, „Rosneft“ ir „Nayara Energy“ bendradarbiavimą bei susitarimus dėl transportavimo šiaurės–pietų koridoriuje.

Dar 2006 metais Sakartvelas taip pat prašė įtraukti Rusijos Federaciją į juodąjį sąrašą dėl daugelio Rusijos bankų nelegalios veiklos Abchazijos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()