Armėnija ir Kazachstanas smogė Rusijai. „Sąskaitos užblokuotos“  ()

Armėnijos ir Kazachstano bankai, kurių dėka Rusija apėjo sankcijas, pradėjo blokuoti mokėjimus už kritinės elektronikos tiekimą Rusijos Federacijos juridiniams asmenims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos pareigūnų vizitai į buvusios SSRS respublikas nenuėjo veltui: Armėnija ir Kazachstanas, kurie tapo didžiausiais lygiagretaus importo į RF centrais, pradėjo blokuoti mokėjimus iš Rusijos importuotojų, praneša „Kommersant“, remdamasis šaltiniais, susipažinusiais su situacija.

Anot vieno iš pašnekovų, taip yra dėl 10-ojo Vašingtono įvestų sankcijų paketo. Po to, kai JAV iždo sekretoriaus pavaduotoja Elizabeth Rosenberg apsilankė Astanoje ir pagrasino sankcijomis už pagalbą Maskvai, bankai sugriežtino atitikties procedūras, o visi mokėjimai iš Rusijos dabar „tikrinami rankiniu būdu“, sako „Kommersant“ šaltinis.

Armėnijos ir Honkongo bankai elgiasi panašiai ir problemą mato Rusijos valdžios lygmeniu: mokėjimai blokuojami tiekiant naujausios kartos telekomunikacijų įrangą, duomenų saugojimo sistemas ir serverius, pripažįsta „Kommersant“ šaltinis, artimas Rusijos vyriausybei. Prasidėjus karui Maskva nebegali įsigyti svarbiausios elektronikos ir jos komponentų. Tačiau dabar prieiga prarandama ir per trečiąsias šalis.

Per artimiausius 12 mėnesių Rusija gali susidurti su rimtu prekių, kurioms taikomos sankcijos, stygiumi. Praėjusiais metais Armėnija, Sakartvelas, Kazachstanas, Kirgizija ir Uzbekistanas prekių importą iš ES ir JAV padidino 9,7 mlrd. USD, arba 66 proc. Iš šios apimties pusė nukeliavo lygiagretaus importo į Rusijos Federaciją kanalais – už 4,8 mlrd. dolerių.

 

Pavyzdžiui, integralinių mikroschemų tiekimas iš JAV ir ES į Armėniją šoktelėjo 16 kartų iki 8,5 mln. USD. O jų eksportas iš Armėnijos į Rusiją padidėjo 6500 kartų – už 13 mln. dolerių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(57)
(0)
(57)

Komentarai ()