Smūgis Putinui. Netikėta žinia, ką Tadžikistanas paskelbė Kremliui  ()

Kremlius negali įtvirtinti savo įtakos Centrinės Azijos šalims, kurios priešinasi Rusijos Federacijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių Kazachstanas atsisakė Baltarusijos pasiūlymo prisijungti prie Sąjungos valstybės, o dabar atėjo Tadžikistano eilė pasakyti EAEU „ne“.  

Birželio 7 d. Tadžikistano užsienio reikalų ministerijos atstovas Shokhinas Samadi pabrėžė, kad Dušanbė nesiruošia prisijungti prie EAEU, informuoja „The Moscow Times“.

Vizito Tadžikistane metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Centrinę Aziją pavadino nauju Rusijos Federacijos ir Vakarų konfrontacijos frontu. Tuo pat metu S. Lavrovas pasiūlė Tadžikistanui prisijungti prie EAEU. Pasak Rusijos užsienio reikalų ministerijos vadovo, Vakarai neva bando sutriuškinti ir perdaryti pagal save „politinį ir ekonominį regiono kraštovaizdį“.

Maskva labai nori, kad Dušanbė pasirinktų aljansą su Rusijos Federacija. S. Samadi pabrėžė, kad Tadžikistano stojimo į EAEU klausimas nebuvo svarstomas nei užsienio reikalų ministrų, nei prezidentų lygiu. Užsienio reikalų ministerija taip pat nurodė, kad susitikime su S. Lavrovu buvo aptarti kultūrinio, humanitarinio, prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo klausimai.

 

Nuo 2015-ųjų Kremlius aktyviai agitavo už Dušanbės įstojimą į Sąjungą, tačiau, priešingai, ji pasuko į Rytus, didindama prekybą su Kinija. Iki šiol prekyba su Rusijos Federacija siekia 25%, o su Kinija – 18%, tačiau kiekvienais metais skaičiai keičiasi Pekino naudai. Pavyzdžiui: Kirgizijoje 40% prekybos vyksta su Kinija, Uzbekistane - 22%, o Kazachstane - 18%.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)

Komentarai ()