Į Rusiją ateina griausmingi įvykiai. Ekspertas skelbia du scenarijus  ()

Sukilimo kaltininkų tikslas kartu su J. Prigožinu yra laikytis „švelnaus“ V. Putino pašalinimo iš valdžios scenarijaus, mano visuomeninės organizacijos „Karinių teisinių tyrimų centras“ valdybos vadovas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomeninės organizacijos „Karinių teisinių tyrimų centras“ valdybos pirmininkas Aleksandras Musienko pasakojo, kaip Rusijai gali baigtis privačios karinės bendrovės „Wagner“, vadovaujamos Jevgenijaus Prigožino, maištas.

A. Musienko pažymėjo, kad dabar vidaus politiniai procesai Rusijoje yra „pertraukos, pauzės“ fazėje.

„Tai toliau bręs. Ir tikrai baigsis dviem dalykais. Pirmas dalykas yra arba V. Putino pašalinimas iš valdžios pagal švelnų scenarijų, kaip buvo su B. Jelcinu. Ir valdžios perdavimas, greičiausiai, gynybos ministrui S. Šoigu. Jis perduotų įgaliojimus jam. Arba kam nors kitam. O antrasis – V. Putino valdžios nuvertimas dėl pilietinio karo ir galimo Rusijos žlugimo“, – sakė jis.

Kartu ekspertas pridūrė, kad tų, kurie dabar stovi už maišto, kartu su J. Prigožinu, tikslas yra laikytis pirmojo scenarijaus, kuriuo Ukraina nėra labai patenkinta. „Todėl mus labiau domina antrasis. Daugiau būtų niokojančių padarinių“, – sakė A. Musienko.

Kalbėdamas apie šio maišto priežastis, politikos ekspertas, Ukrainos ateities instituto atstovas Igoris Popovas pažymėjo, kad čia kalbama visų pirma apie paties J. Prigožino ir kai kurių jo lauko vadų interesus ir planus.

„Tai buvo jų statuso išsaugojimas ir išplėtimas. Nes jie buvo priversti susijungti su Rusijos Federacijos ginkluotomis pajėgomis, o pačiam J. Prigožinui ketino palikti minimalią šių dalinių kontrolę“, - sakė jis.

 

Ekspertas pažymėjo, kad pagal kitą teoriją daugelis įtakingų žmonių Rusijoje, Kremliuje, Rusijos generalinio štabo Vyriausioje valdyboje taip pat turėjo savo planą.

„Šis planas yra politinių sprendimų priėmimo sistemos Rusijoje performatavimas, tai karinės vadovybės ir karinės grupės įtakos politiniams sprendimams susilpninimas, tai visų specialiųjų tarnybų stiprinimas... Tai yra Vladimiro Putino, kaip vienintelio šalies vadovo susilpninimas“, – sakė I. Popovas.

 

Be to, pasak eksperto, tai ir „didelis žingsnis link to, kad pagrindinis 2024-ųjų Rusijos vidaus politikos scenarijus gali pasikeisti: nuo perrinkimo ir režimo išsaugojimo iki tranzito pas kitą žmogų“.

„Ir tai, žinoma, turės įtakos jų kariniam planui ir tiesiogiai paveiks Ukrainą“, – sakė I. Popovas.

Taigi, jo manymu, „jei šiandien J. Prigožino asmeniniai tikslai nepasiekiami, tai kalbant apie pasaulinį planą ir visuotinį elito maištą, situacija tęsiasi. Gali vystytis ir į vieną pusę, ir į kitą“, – pastebėjo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()