„Ruošėsi visą savaitę.“ Šoigu pirmą kartą pakomentavo Prigožino maištą (Video)  ()

J. Prigožinas daugiau nei prieš savaitę surengė nesėkmingą ginkluotą maištą. Per „teisingumo žygį“ turėjęs būti nuverstas, S. Šoigu tylėjo daugiau nei savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministras praktiškai dingo iš ekranų. Iki liepos 3 d. jis nepateikė jokių viešų pareiškimų. Galbūt jis visą šį laiką praleido sėdėdamas D. Medvedevo kompanijoje? Ir galiausiai jis „pagimdė bent kažkokią reakciją į J. Prigožino maištą“, praneša Rusijos žiniasklaida.

S. Šoigu tikina, kad J. Prigožino maištas, kurį jis vadina „provokacija“, jokiu būdu nepaveikė Rusijos „karių grupuotės“. Paties „V. Putino šefo“ veiksmus jis taip pat laiko bandymu destabilizuoti šalį agresorę.

Birželio 26-ąją – dieną po J. Prigožino maišto – S. Šoigu pasirodė viešumoje. Jis dalyvavo pasitarime pas V. Putiną. Tačiau akivaizdu, kad tuo metu gynybos ministrui žodis nebuvo suteiktas. Tiesą sakant, tą pačią dieną į rusus kreipėsi pats Kremliaus diktatorius, skųsdamasis „Wagner“ vadovo surengtu „teisingumo žygiu“.

Šie planai žlugo pirmiausia dėl to, kad ginkluotųjų pajėgų personalas parodė ištikimybę priesaikai ir karinei pareigai. Kariai drąsiai ir pasiaukojamai toliau sprendė jiems pavestas užduotis“, - sakė Šoigu konferencijos metu.

 

S. Šoigu rašė šias kelias eilutes visą savaitę. Galėjo jam sugalvoti ką nors galingesnio, nes tai skamba kaip vangus pasiteisinimas dėl nesugebėjimo atsispirti maištui šalies viduje. Beje, į tai atkreipė dėmesį ir Volodymyras Zelenskis.

„Matome V. Putino reakciją. Ji silpna. Pirma, suprantame, kad jis ne viską kontroliuoja. „Wagner“ veržimasis į Rusiją ir kai kurių regionų užėmimas rodo, kaip lengva tai padaryti. V. Putinas nekontroliuoja padėties regionuose“, - pabrėžė prezidentas.

 

Šalies vadovas pridūrė, kad anksčiau V. Putino turėta valdžios vertikalė „tiesiog griūva“. Tiesą sakant, šios 36 maišto valandos padalijo šalies visuomenę į dvi stovyklas. Buvo ir smerkiančių J. Prigožiną, ir visais įmanomais būdais rėmusių jo samdinius.

V. Zelenskis taip pat atkreipė dėmesį į Ukrainos žvalgybos duomenis. Jie rodo, kad Kremlius išmatavo kiek žmonių remia J. Prigožiną. Ir V. Putinui tai akivaizdžiai apmaudu, nes pusė rusų buvo už išdaviką ir jo organizuotą maištą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: