Patys netikėčiausi JAV „jūrų ruonių“ Osamos bin Ladeno slėptuvėje atrasti dalykai – asmeninių daiktų lobyne yra tikrų perliukų: štai ką jie atskleidžia apie tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ įkūrėją (Foto, Video)  (6)

Nuo Disnėjaus filmų iki pornografijos – „al Qaeda“ teroristų lyderis savo slėptuvėje Pakistane turėjo daugybę netikėtų daiktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai JAV Šeštoji „jūrų ruonių“ (SEAL) komanda 2011 m. gegužės 2 d. įvykdė reidą Osamos bin Ladeno slėptuvėje Abotabade, Pakistane, jie ne tik nužudė „al Qaeda“ lyderį.

Prieš atvykstant Pakistano kariuomenei, „ruoniai“ greitai surinko bin Ladeno asmeninių daiktų lobyną. JAV Centrinė žvalgybos agentūra nuo to laiko didelę šios medžiagos dalį paskelbė visuomenei. Asmeninis bin Ladeno, kuris atsakingas už 2001 m. rugsėjo 11 d. teroro atakas JAV, asmeninis turtas suteikia išsamesnį vaizdą apie jo psichiką.

Štai devyni netikėti dalykai, aptikti Osamos bin Ladeno slėptuvėje, ir tai, ką jie atskleidžia apie tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ įkūrėją.

1. Osamos bin Ladeno kruopščiai saugomi elektroniniai laiškai

Nepaisant to, kad šiame „al Qaeda“ lyderio komplekse dėl saugumo nebuvo interneto prieigos ar telefono linijų, Osama bin Ladenas buvo produktyvus rašytojas ir komunikatorius nuo savo paties primestos izoliacijos. Naudodamasis kurjeriais, jis išsaugojo el. pašto korespondenciją USB atmintuke, kurio turinį kurjeris išsiųsdavo iš interneto kavinės.

 

Karinio jūrų laivyno SEAL komanda surinko apie 100 šių atmintukų, kurie atskleidžia, kad bin Ladenas dalyvavo kritinėse „al Qaeda“ operacijose net ir tada, kai vadovavimas šiai teroristinei organizacijai buvo perduotas Aymanui al-Zawahri.

Jis leido įsakymus ir buvo informuojamas apie pranešimus, paaukštinimus, paskyrimus, strateginius ir ideologinius klausimus, tokius kaip fatvos (neprivaloma teisinė nuomonė islamo teisėje) ir religiniai nutarimai.

2. bin Ladeno dienoraštis

SEAL komanda taip pat surado Osamos 228 puslapių žurnalą, kuriame užrašytos mintys, kurias jis šeimos nariams išsakė nuo 2011 m. vasario iki balandžio. Neaišku, kiek žmonių reido metu gyveno šiame komplekse, tačiau žinoma, kad kartu buvo kelios jo žmonos, taip pat keli vaikai ir anūkai, taip pat kurjeriai ir jų šeimos.

Dienoraštis atskleidė jo mintis apie 2011 m. „Arabų pavasarį“ ir jo viziją apie „al Qaeda“ vietą pasaulio politikoje: „Šis chaosas ir lyderystės nebuvimas revoliucijose yra geriausia aplinka skleisti al-Qaeda mintis ir idėjas“, - rašoma žurnale.

3. Kompiuteriniai žaidimai

Vaizdo žaidimų kolekcija, atsisiųsta ir išsaugota sudėtiniuose kompiuteriuose, rodo, kad Osama bin Ladenas ar kas nors kitas, gyvenęs iš šiame komplekse, buvo aistringas vaizdo žaidimų entuziastas.

 

CŽV failai, išleisti po 2011 m. reido, parodė, kad „al Qaeda“ lyderis atsisiuntė populiarius žaidimus, tokius kaip „Half-Life“, „Super Mario Bros.“, „Yoshi's Island DS“, „Final Fantasy VII“, „Dragon Ball Z“ ir „Counter-Strike“.

Tęsnys kitame puslapyje:

Pasidalinkite su draugais
(48)
(13)
(35)

Komentarai (6)