Atskleista, kaip „Simpsonai“ sugeba „nuspėti ateitį“ (Video)  (2)

Brazilų mistikas Atosas Salomė, kuris teigia numatęs koronavirusą ir karalienės mirtį, kalbėjo apie populiaraus animacinio filmo scenaristų gebėjimą nuspėti įvykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atosas Salomė paaiškino, kodėl daugelis animacinio serialo „Simpsonai“ epizodų „išsipildo“ realiame gyvenime. Liepos 11 d. leidinyje „The Daily Star“ jis pasidalijo savo teorija.

Žurnalistų teigimu, 36 metų Atosas Salomė buvo pramintas „gyvu Nostradamu“. Vyras teigia numatęs koronaviruso pandemiją, Elono Musko socialinio tinklo „Twitter“ įsigijimą ir karalienės mirtį.

2000 metais „Simpsonai“ pranašavo D. Trumpo pergalę prezidento rinkimuose.

Ateities numatytojas nėra linkęs tikėti, kad „Simpsonų“ rašytojai yra tokie pat mistikai kaip ir jis. Anot jo, animacinio filmo „prognozės“ tėra sutapimai.

Atosas Salomė pažymėjo, kad šie sutapimai yra „patraukiantys“, tačiau jis į juos žiūri „skeptiškai“. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad scenaristų prognozės remiasi jau įvykusiais įvykiais.

„Simpsonai“ turi ilgą istoriją ir daugybę epizodų, todėl padidėja tikimybė, kad kai kurios siužetinės linijos ar pokštai ateityje sutaps su tikrais įvykiais. Be to, serialas dažnai juokiasi iš populiariosios kultūros ir šiuolaikinių įvykių, o tai dar labiau sustiprina nuspėjamumo jausmą“, – aiškino A. Salomė.

 

Manoma, kad 1997 m. epizode numatytas rugsėjo 1-osios išpuolis.

Mistikas taip pat pažymėjo, kad žmogaus protas linkęs rasti modelius ir reikšmes net ten, kur jie nebūtinai egzistuoja. Jis ragino naudoti kritinį apmąstymą ir kruopščią analizę, kad būtų išvengta nepagrįstų teorijų plitimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(11)
(-7)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: