Neįtikėtina žinia. Rusija gali būti grąžinta į SWIFT  ()

JT generalinis sekretorius Antonio Guterresas pasiūlė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pratęsti „grūdų susitarimą“ mainais į „Rosselchozbank“ dukterinės įmonės prijungimą prie tarptautinės mokėjimų sistemos SWIFT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ apie tai rašo remdamasi šaltiniais.

Agentūra nurodė, kad Rusija pagrasino pasitraukti iš „grūdų susitarimo“, kuris baigiasi pirmadienį, pareikšdama, kad nebuvo įvykdyti keli reikalavimai siųsti savo grūdus ir trąšas į užsienį. Paskutiniai du laivai, plaukiojantys pagal susitarimą, dabar anksčiau laiko krauna krovinius Ukrainos Odesos uoste.

Pagrindinis Maskvos reikalavimas yra prijungti Rusijos agrobanką „Rosselchozbank“ prie SWIFT. 2022 metų birželį ES sprendimu jis buvo atkirstas nuo mokėjimų tinklo dėl Rusijos invazijos į Ukrainą. Gegužę ES atstovė pareiškė, kad Europos Sąjunga nesvarsto galimybės grąžinti Rusijos bankų į SWIFT sistemą.

Tačiau, leidinio šaltinių teigimu, ES svarsto galimybę „Rosselchozbank“ dukterinę įmonę prijungti prie SWIFT, kad būtų galima vykdyti sandorius su grūdais ir trąšomis.

Guterresas pasiūlė Putinui, kad Rusija leistų pratęsti „grūdų sandorį“ keliems mėnesiams, suteikdama ES laiko prijungti banko „dukterinę“ įmonę prie SWIFT, sakė du su diskusijomis susipažinę šaltiniai.

Pasak JT atstovo, Guterresas antradienį išsiuntė Putinui laišką, kuriame pasiūlė būdus toliau skatinti Rusijos maisto ir trąšų eksportą bei užtikrinti nenutrūkstamą Ukrainos grūdų tiekimą.

 

„Tikslas yra pašalinti kliūtis, turinčias įtakos finansinėms operacijoms per „Rosselchozbank“, kuri yra pagrindinė Rusijos Federacijos išsakyta problema, ir tuo pačiu užtikrinti nenutrūkstamą Ukrainos grūdų srautą per Juodąją jūrą“, – žurnalistams sakė JT atstovas Stephane'as Dujarricas.

Jis nepateikė jokių detalių apie pasiūlymą, tačiau pridūrė, kad Guterresas šiuo klausimu bendradarbiauja su visomis susijusiomis šalimis ir yra pasirengęs toliau svarstyti savo pasiūlymą su Rusija.

Kremliaus atstovas iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(36)
(-33)

Komentarai ()