Netikėta žinia. Užsienio reikalų ministras paslaptingai dingo po derybų su Rusijos diplomatais  (1)

Kinijos užsienio reikalų ministras Qin Gang nesirodė viešumoje nuo birželio 25 d., net praleido svarbius tarptautinius įvykius. Jis mįslingai dingo Kinijoje po derybų su Rusijos diplomatais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užsienio reikalų ministerijos vadovas Kinijos diplomatijos vadovas Qin Gang paslaptingai dingo po birželio 25 dieną įvykusio susitikimo su Rusijos Federacijos, Vietnamo ir Šri Lankos atstovais. Visos derybos buvo surengtos viešai Pekine, rašo „Financial Times“. Rusijai atstovavo užsienio reikalų viceministras Andrejus Rudenko.

Kinijos diplomatinė atstovybė pranešė, kad diplomatai aptarė dvišalius santykius ir klausimus, kurie yra „abipusiai svarbūs“ Kinijai ir Rusijai. Liepos 10 dieną Kinija turėjo priimti ES užsienio politikos vadovą Josepą Borrellą, kuris ruošėsi susitikti su Qin Gang. Tačiau vizitas buvo atšauktas, nes Pekinas įspėjo lankytoją, kad negalės jo priimti numatytomis datomis.

Antroji paslaptinga istorija nutiko kitą dieną, liepos 11 d. Kinijos užsienio reikalų ministras praleido ASEAN užsienio reikalų ministrų susitikimą Indonezijoje. Tada departamentas paaiškino, kad 57 metų diplomatas buvo priverstas likti šalyje dėl „sveikatos problemų“. Vietoje jo ten nuvyko Komunistų partijos Centro komiteto Užsienio reikalų komisijos biuro vadovas Wang Yi.

 

Liepos 17 d. Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Mao Ningas, komentuodamas Kinijos diplomatijos vadovo dingimą, sakė: jis neturi informacijos apie tai, kada Qin Gang grįš į darbą.

Pastebėtina, kad gruodžio pabaigoje pradėjęs eiti užsienio reikalų ministro pareigas, Qin Gang beveik kasdien rengdavo susitikimus ir derybas. Žiniasklaida neatmeta, kad pareigūnas buvo įkliuvęs kaip nusikaltimo bendrininkas ar įsivėlė į skandalą, todėl nutarta jį pašalinti iš viešosios erdvės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: