Kirgizija blokuos Rusiją. Skelbiama netikėta žinia  ()

Dieną anksčiau žiniasklaida pranešė, kad Vašingtonas ruošia ekonomines sankcijas Biškekui už pagalbą Maskvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kirgizijos vyriausybė išsigando JAV ekonominių sankcijų grėsmės ir atsisakė pagalbos Rusijai, siekiant apeiti Vakarų ribojančias priemones, taikomas Kremliui dėl jo karo prieš Ukrainą. Biškekas (Kirgizijos sostinė) tvirtina, kad respublikos valdžia ir valstybinės įmonės laikosi Vakarų sankcijų Rusijos Federacijai ir žada tirti privačias įmones, kurios gali jas pažeisti.

Tai pareiškė Valstybinis Kirgizijos nacionalinio saugumo komitetas, praneša „24.kg“. Respublikos valdžia pripažįsta, kad privačios įmonės, vykdydamos savo veiklą, „gali nežinoti, kas yra galutinis jų produktų vartotojas“. Visi galimi pažeidimai bus ištirti.

Pastebėtina, kad Kirgizijos valdžios pareiškimas nuskambėjo po to, kai šią savaitę JAV žiniasklaidoje pasirodė informacija apie JAV prezidento administracijos ketinimą Biškekui įvesti ekonomines sankcijas už bandymą padėti Rusijai apeiti Vakarų apribojimus.

 

Savo ruožtu Kirgizijos ministrų kabineto pirmininkas Akylbekas Žaparovas pažadėjo imtis priemonių, kad sankcionuotos prekės neperžengtų respublikos sienų ir nepatektų į tų šalių, kurioms buvo pritaikytos sankcijos, teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(1)
(32)

Komentarai ()