Gordonas skelbia beprotišką spėjimą, ką sugalvojo Putinas dėl Lenkijos (Video)  ()

V. Putinas gali ne tik kelti statymus, reikšdamas teritorines pretenzijas Lenkijai, bet iš tikrųjų planuoja į šią šalį įvesti „vagneriečius“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-28 Gordonas skelbia beprotišką spėjimą, ką sugalvojo Putinas dėl Lenkijos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas Ukrainos žurnalistas ir karinės politikos apžvalgininkas Dmitrijus Gordonas bendro pokalbio su kolege ir žmona Alesia Bacman metu iškėlė santykių tarp Lenkijos ir Rusijos temą, susijusią su V. Putino grasinimais.

Anot analitiko, Lenkija turi dvidešimtą ekonomiką pasaulyje ir puikią, gerai ginkluotą kariuomenę, galinčią pastovėti už save. Be to, ši šalis yra NATO narė, o tai reiškia, kad atsakas į Rusijos agresiją bus žaibiškas.

„NATO atsakys nedelsiant. Nė sekundės tuo neabejoju. Prieš pusantrų metų būčiau tuo labai suabejojęs, bet ne dabar“, – prisipažino D. Gordonas.

Žurnalistas taip pat prisiminė šimtmečius trukusį Lenkijos ir Rusijos priešiškumą: „Negalima pamiršti egzekucijų Katynėje ir niekinamo Rusijos požiūrio į lenkus.

Tai šimtmečių senumo istorija. Vertinu pagal daugelį faktų, kurių nežino mūsų gerbiami žiūrovai. Savo laiku aš daug dirbau išslaptinant KGB archyvus, nagrinėjau nekaltai nužudytų, sušaudytų ir ištremtų žmonių bylas stalininio teroro metu. Ar žinote ant ko jos buvo prisiūtos? Dėl darbo užsienio žvalgybai, konkrečiai lenkų žvalgybai. Japonų žvalgyba taip pat minėta, bet lenkų – tai be išimties. Tai yra istoriškai prisiekę priešai.“

 

Anot D. Gordono, V. Putinas gali tiesiog pakelti statymus, sakydamas Vakarams, kad „kariausime su Lenkija“.

Tačiau lenkai tik juokiasi, o nedreba. Bet, kaip pastebėjo analitikas, yra ir kitas variantas: V. Putinas labai nori pasiųsti „vagneriečius“ į Lenkiją, kad ten lenkai juos sutriuškintų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(14)
(9)

Komentarai ()