„Tai visiškai pakeis geopolitinę situaciją.“ JAV bijo, ką gali padaryti Ukraina (Video)  (1)

Politikos ekspertas Andrejus Piontkovskis užsiminė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pergalė gali būti pavojinga JAV, kaip lyderei pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būti Nr. 1 pasaulyje visame kame ir visada yra Jungtinių Amerikos Valstijų prerogatyva ir Ukrainos pergalė kaip nors gali pakeisti šią situaciją. Mintimis šia tema pasidalijo Andrejus Piontkovskis „24 kanalo“ eteryje.

Ukraina nusipelno dėkingumo ir savo kariuomenės galios pripažinimo, o tai reiškia, kad Europos žemyne ​​iškils naujas laisvojo pasaulio lyderis.

Žinomas publicistas išsakė savo supratimą apie situaciją dėl svarbių ginklų ir įrangos perdavimo Ukrainai vėlavimo: „Įtariu vieną dalyką, kol kas negaliu to visiškai garantuoti, bet man atrodo, jog kai kuriuose Amerikos sluoksniuose bijoma triuškinamos Ukrainos pergalės, nes tai visiškai pakeistų geopolitinę situaciją.

Pergalę laimėjusi Ukraina, visiškai atkūrusi savo teritorinį vientisumą, nugalėjusi Rusiją, taptų galingiausia Europos valstybe, turinti stipriausią kariuomenę, turinti didžiulį politinį autoritetą, gerbiama tų Europos šalių, kurias ji saugojo nuo Rusijos agresijos“.

 

Andrejus Piontkovskis išreiškė Amerikos politikų baimę dėl Ukrainos pergalės kare: „Pergalę laimėjusi Ukraina tampa moraline laisvojo pasaulio lydere. Tai jau kitoks NATO: europinės dalies blokui vadovaus pergalinga Ukrainos galia. Jaučiasi, kad būtent amerikiečiai šiek tiek nerimauja, jog praranda savo, kaip laisvojo pasaulio lyderių, vaidmenį, bet pralaimi dėl savo kaltės. Matome, kaip bailiai Amerika elgėsi per pastaruosius 15 metų: karas Sakartvele ir Krymo aneksija“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(10)
(16)

Komentarai (1)