Kažkas vyksta. Atsistatydino už ryšius su Rusija buvęs atsakingas Kinijos pareigūnas  ()

Le Yuchengui palikus Užsienio reikalų ministeriją, departamente neliko aukšto rango pareigūnų, turinčių patirties Rusijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Liaudies Respublikoje atsistatydino buvęs užsienio reikalų viceministras ir Rusijos Federacijos ekspertas Le Yuchengas. Tai liepos 31 d., pranešė „China Morning Post“.

Pranešama, kad Le Yuchengas suvaidino pagrindinį vaidmenį formuojant Pekino santykius su Maskva. Pernai iš Kinijos užsienio reikalų ministerijos jis buvo perkeltas į Nacionalinės radijo ir televizijos administracijos (NRTA) vadovo pavaduotojo pareigas.

Žurnalistų teigimu, buvęs diplomatas pareigas NRTA paliko praėjus mėnesiui po to, kai jam sukako 60 metų.

Pasak Berlyno „Mercator“ Sinologijos instituto vadovaujančios analitikės Helena'os Legarda'os, Le pasitraukimo iš Užsienio reikalų ministerijos priežastys nežinomos. Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad po šio žingsnio Kinijos užsienio reikalų ministerijoje neliko aukšto rango pareigūnų, turinčių patirties Rusijoje.

„Turėti tokį Rusijos ekspertą kaip Le – kuris supranta kalbą, yra susipažinęs su šalimi, gali būti užmezgęs asmeninių ryšių – neabejotinai padeda Kinijai palaikyti diplomatinius mainus su Rusija“, – sakė H. Legarda.

 

Leidinys taip pat teigia, jog yra spėlionių, kad Le Yuchengas iš Užsienio reikalų ministerijos buvo perkeltas į NRTA, nes visapusiška Rusijos invazija į Ukrainą greičiausiai nustebino Kiniją.

„Atrodė, kad Kinijos vadovybė arba nežinojo, kad įvyks įsiveržimas, arba nesitikėjo tokio masto invazijos“, – sakė Helena Legarda.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: