Paskui Rusiją. Baltarusija prabilo apie galimą sutartį su Iranu  (1)

Abiejų šalių gynybos ministrai pasirašė susitarimą dėl karinio bendradarbiavimo. Analitikai neatmeta, kad per derybas aukščiausi pareigūnai diskutavo ir apie ginklų pirkimą bei gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas ir Baltarusijos Respublika gilina dvišalį bendradarbiavimą gynybos srityje. Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje liepos 31 d.

Pasak amerikiečių analitikų, karo Ukrainoje, kurį remia Minskas ir Teheranas, fone į Iraną su vizitu atvyko Baltarusijos gynybos ministras generolas leitenantas Viktoras Chreninas.

Baltarusijos gynybos departamento vadovas susitiko su Irano kolega brigados generolu Mohammadu – Reza Gharaei Ashtiani.

Baltarusijos ir Irano ministrai pasirašė supratimo memorandumą ir dvišalio karinio bendradarbiavimo planą iki 2023 m.

Anot analitikų, Irano gynybos ministras M. Reza Ashtiani yra atsakingas už derybas dėl kariuomenei skirtų prekių pirkimo ir pardavimo. Žvelgdamas į tai, ISW mano, kad Viktoras Chreninas ir M. Reza Ashtiani galėjo kalbėti apie susitarimus, susijusius su ginklais.

„Baltarusija taip pat galėjo siekti susitarimo dėl Irano „Shahed“ bepiločių orlaivių gamybos Baltarusijos žemėje po pirminių pranešimų, jog Iranas bandė šalies Gomelio regione esančią gamyklą paversti „Šahedų“ gamykla“, – pažymėjo ataskaitos autoriai.

 

„Islamo Respublikos naujienų agentūra“ rašo, kad V. Chrenino ir M. Reza Ashtiani susitikimas prisidėjo prie keitimosi nuomonėmis „absoliučiai svarbiais“ klausimais. Irano gynybos ministras pažymėjo, kad „Baltarusija užima ypatingą vietą Irano užsienio politikoje“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(12)
(-9)

Komentarai (1)