Talibanas siaučia. Vakarai pakraupę, kas prasidėjo Afganistane  (4)

Afganistaną valdantis Talibanas taiko vis daugiau apribojimų: uždraudžia muziką ir uždaro grožio salonus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Afganistane Talibanas pradėjo viešai deginti muzikos instrumentus ir įrangą. Apie tai rašo „The Guardian“.

Talibano nariai, valdę nuo 2021 metų rugpjūčio, po JAV kariuomenės išvedimo iš Afganistano, Herato provincijoje padegė konfiskuotus muzikos instrumentus ir įrangą. Viešą akciją surengė Dorybės skatinimo ir ydų prevencijos ministerijos atstovai. Jie sakė, kad muzika yra amorali. „Muzikos propaganda sukelia moralinį nuosmukį, o jos pasirodymas suklaidina jaunimą“, – sakė ministerijos Herato departamento vadovas Azizas al-Rahmanas al-Muhajiras.

Leidinys pažymi, kad Talibano valdžia nuolat įveda įstatymus ir taisykles, atspindinčias jo griežtą islamo viziją, įskaitant draudimą viešai groti muziką.

Šeštadienį, liepos 29 d., į ugnį buvo įmesta šimtų dolerių vertės muzikinė įranga, kurios didžioji dalis buvo konfiskuota iš vestuvių salių. Gaisro metu sunaikinta gitara, kiti du styginiai instrumentai, harmonija, tabla (tai tam tikros rūšies būgnai), taip pat stiprintuvai ir garsiakalbiai. Didžiosios Britanijos žurnalistai priduria, kad Talibano galia ypač paveikia moteris ir paaugles.

 

Po naujų vyriausybės nuostatų joms draudžiama pasirodyti viešose vietose be hidžabo, draudžiama lankytis mokyklose ir universitetuose, taip pat lankytis parkuose, žaidimų aikštelėse ir sporto salėse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(26)
(-22)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: