Milžiniškas skandalas. Vokietijos partija pateikė ieškinį dėl ginklų tiekimo Ukrainai  ()

Žurnalistinis tyrimas atskleidė korespondenciją, kuri gali reikšti Kremliaus įtaką kai kurių kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) deputatų veiklai, tarpininkaujant įgaliotiniui Berlyne ir jo kuratoriui Maskvoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijos „AfD“ partija pateikė ieškinį dėl ginklų tiekimo Ukrainai Kremliaus nurodymu ir finansuojamą Rusijos pinigais. Tai teigiama „The Insider“ ir „Spiegel“ žurnalistų, tyrusių Vokietijoje gyvenančio propagandisto Vladimiro Sergienko, kuris buvo Vokietijos kraštutinių dešiniųjų „kuratorius“, susirašinėjimą, išvadose, praneša „LigaBusinessInform“.

Kaip pažymėta, „AfD“ partijos nariai, tarpininkaujant V. Sergienko, gavo savo kalbų tekstus iš Maskvos, lobizavo Kremliaus iniciatyvas ir padavė į teismą Vokietijos vyriausybę.

V. Sergienko pinigus į Vokietiją atvežė iš dalies grynaisiais ir iš dalies per savo kontroliuojamą įmonę.

Pranešama, kad „AfD“ oficialiai nepripažįsta ryšio su Kremliumi, tačiau, kaip liudija nulaužtas susirašinėjimas, šios frakcijos deputatai ne tik derino veiksmus su Maskva, bet ir gavo tiesioginius nurodymus.

Žurnalistų teigimu, viena iš šių užduočių buvo bandymas sustabdyti karinę pagalbą Ukrainai. Kremlius tikėjosi, kad „AfD“ galės užginčyti tiekimą teisiniais veiksmais.

 

Žurnalistai išsiaiškino, kad operacija su ieškiniu buvo skaičiuojama keturiems mėnesiams, už jos finansavimą V. Sergienko prašė 25 000 eurų per mėnesį, plius 10 000 eurų per mėnesį „kuratorystės ir atstovavimo išlaidoms“.

Dėl to liepos 5 d. „AfD“ parlamentinė frakcija Federaliniam Konstituciniam Teismui pateikė ieškinį valdžios institucijoms, kuris nagrinėjama Karlsrūhėje byloje „Nr. 2 BvE 5/23“. Formali ieškinio priežastis yra ta, kad Bundestagas nepatvirtino ginklų tiekimo, nors Vokietijos įstatymai to nereikalauja.

 

Žurnalistai mano, kad ši informacija greičiausiai taps papildomu argumentu Vokietijos specialiosioms tarnyboms, kurios V. Sergienką jau laiko įtariamuoju šnipinėjimo byloje.

Tuo pat metu pinigų pervedimai iš asmenų, susijusių su Rusijos valstybe, „AfD“ (kurios egzistavimas buvo įtariamas ilgą laiką, bet negalėjo būti įrodytas), iš karto kelis Bundestago deputatus patraukė baudžiamojon atsakomybėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(1)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: