[ŽT] Netikėtas efektas. Rusija blokuojama. Skelbiama, kas nutiko su grūdų eksportu per jūrą (Video)  ()

Rusijos Federacija neturi pakankamai jūrinių grūdų vežėjų, o prekybininkų susidomėjimas kviečiais iš Rusijos krenta karo eskalavimo fone.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šūvis į koją: po Ukrainos uostų puolimo pati Rusija pajuto grūdų eksporto problemas. Apie tai rašo „Reuters“. Leidinys pažymi, kad Rusijos diktatorius žadėjo tiekti grūdus Afrikai po Maskvos pasitraukimo iš grūdų sandorio, tačiau taip neįvyko.

Ukrainos išpuolis prieš karo laivą „Olenegorsky miner“ Novorosijsko įlankoje (didelis grūdų ir naftos centras Juodojoje jūroje), taip pat tanklaivį prie Kerčės sąsiaurio tik pablogino Rusijos Federacijos padėtį. Taip pat ekspertai kalba apie galimą vadinamųjų paslėptų antirusiškų sankcijų stiprinimą pasaulinėje grūdų rinkoje, dėl ko šalis agresorei gali išaugti kaštai už laivų nuomą ir jų draudimą.

Nors jūriniam žemės ūkio produktų eksportui netaikomos tiesioginės tarptautinės sankcijos, įvestos praėjusiais metais Rusijai įsiveržus į Ukrainą, Maskva teigia, kad jos bankams ir asmenims taikomi apribojimai yra „užslėpti apribojimai“ ir prekybai maistu.

 

„Reuters“ šaltinių teigimu, Rusija dabar derasi su mažomis laivybos kompanijomis ir nori sukurti šešėlinį „grūdų laivyną“, kad išvengtų sankcijų. Jai skirti laivai daugiausia nuomojami Turkijoje ir Kinijoje. Grūdvežių nuomos prašymai iš Rusijos eksportuotojų per mėnesį išaugo 40 procentų.

Tačiau šie žingsniai nepadės Rusijos Federacijai artimiausiu metu eksportuoti savo grūdus tokiais kiekiais, kokie buvo „Juodosios jūros iniciatyvos“ metu. Atsižvelgiant į tai, jų kaina auga, pažymi laikraštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(80)
(8)
(72)

Komentarai ()