„Karas perėjo į antrąją fazę. Rusija tam nebuvo pasiruošusi“  ()

SBU pulkininkas Romanas Kostenko paaiškino, kad šiuo metu vyksta ne armijų, o ekonomikos ir išteklių karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint laimėti karą, reikia daug ginklų ir amunicijos, ir ne tik gautų iš sąjungininkų, bet ir savo, pažymėjo Romanas Kostenko.

Rusija tai supranta ir todėl ekonomiką reformavo į karinę, kad pagamintų kuo daugiau raketų ir sviedinių frontui. Ukrainos užduotis yra ne tik pateikti vertą pasipriešinimą, bet ir ugdyti karinį potencialą, kad galėtų turėti pranašumą mūšio lauke.

Veteranas kalbėjo apie jau prasidėjusį antrąjį karo etapą:

„Dabar karas perėjo į antrąją fazę. Tai mūsų ekonomikos ir mūsų partnerių karas prieš Rusijos ekonomiką. Yra dviejų tipų karas. Pirma, kai reguliarios armijos kovoja labai greitai. Ko Rusijos Federacija tikėjosi, kai čia įsiveržė ir manė, kad jai nereikės naudoti jokių kitų išteklių, išskyrus kariuomenę“.

„Rusija nebuvo pasirengusi šiam antrajam etapui, bet dabar matome, kaip ji greitai bando į jį pereiti. Tai yra ekonomikų ir išteklių karas. Žinoma, jie turi daugiau išteklių ir mes esame maža šalis, palyginti su Rusijos Federacija, Todėl dabar mums reikia mūsų partnerių pagalbos. Dabar jie įžengė į šį ilgą etapą, o dabar vyksta toks karas, kai reikia išmušti iš jų išteklius“, – apibūdino Romanas Kostenko.

 

Tai prioritetinė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų užduotis šiai dienai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(3)
(79)

Komentarai ()