Rusija imasi veiksmų. Skelbiama, kas nutiko Afrikoje (Video)  ()

Rusija neturi didelės įtakos Afrikos šalims. Tačiau ji ten rado savo nišą ir bando „drumsti vandenį“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs KGB pareigūnas ir Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos pareigūnas Sergejus Žirnovas apie tai kalbėjo „24 kanalui“, atkreipdamas dėmesį į perversmą Nigeryje ir Prancūzijos senatorių laišką Emmanueliui Macronui, manančių, kad Prancūzija pradeda prarasti įtaką Afrikoje.

Kažkada Prancūzija Afrikoje turėjo savo teritorijas, su kuriomis po septintojo dešimtmečio nepriklausomybės „bangos“ buvo palaikomi geri santykiai. Įskaitant Nigerį. Ten septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose veikė gana keistas „naujojo metropolio ir naujo korumpuoto elito“ režimas, dirbantis su buvusiu kolonialistu naujomis sąlygomis.

Šiuo metu Prancūzija taip pat bendradarbiauja su Nigeriu. Pavyzdžiui, pastarasis tiekia uraną Prancūzijos atominėms elektrinėms.

Kaip pažymėjo S. Žirnovas, Rusija yra „ekonominis nykštukas“ Afrikoje, kuri visiškai nieko nesprendžia. Šalies agresorės prekybos apyvarta su visomis šio žemyno valstybėmis 2022 metais siekė vos 18 milijardų dolerių per metus. Su ES – 412 mlrd., su Kinija – beveik 300 mlrd. USD.

 

Kinija Afrikoje yra pagrindinė investuotoja. O Rusija bando bendradarbiauti su neturtingomis valstybėmis, kur bando „drumsti vandenis“.

„Rusija suprato, kad užkulisiuose galima žaisti geopolitinį žaidimą su skurdžiausiomis Afrikos šalimis, kurios neturi reikšmingų išteklių arba turi labai mažai. Todėl tai vykdoma su „Wagner“, J. Prigožinu, propaganda ir pan. V. Putinas bando lįsti ten, kur Kinija leidžia,“ – pasakė S. Žirnovas.

 

Rusija iš Afrikos šalių iš esmės nieko neperka. Ji parduoda tik nestabilumą ir perversmus sukeliančius ginklus.

„Nigeryje įvyko perversmas. Pažiūrėsime, kaip sukilėliai bandys valdyti šalį. Daugiau nei 23 milijonai žmonių gyvena skurde. Išimtis yra elitas, sėdintis mineralų telkiniuose. Jei jie tikisi, kad V. Putinas su „Wagner“ ir prasta ekonomika jiems padės... Jie klysta,“ - pažymėjo  S. Žirnovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(10)
(10)

Komentarai ()