[ŽT] Šiaurės Korėja kažkam ruošiasi. Kim Jong Unas paskelbė įsakymą kariuomenei  ()

Šiaurės Korėjos lyderis įsakė kariuomenei surengti pratybas, taip pat plėsti ginklų, ypač raketų variklių ir artilerijos, gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos lyderis Kim Jong Unas atleido šalies kariuomenės vyriausiąjį vadą ir paragino papildomai ruoštis galimam karui. Apie tai rugpjūčio 10 d. rašo „Reuters“.

Pranešama, kad Centrinės karinės komisijos posėdžio metu Kim Jong Unas įsakė išplėsti ginklų gamybą. Savaitę anksčiau Šiaurės Korėjos lyderis lankėsi karinės pramonės įmonėse, kur ragino gaminti daugiau raketų variklių, artilerijos ir kitų ginklų.

Šiaurės Korėjos vadovas taip pat paragino kariuomenę pratybas rengti naudojant naujausią karinę techniką, kad būtų palaikomas kariuomenės kovinis pasirengimas.

Šiaurės Korėjos žiniasklaida taip pat pranešė, kad KLDR generalinio štabo viršininkas Pak Su il buvo nušalintas nuo pareigų, kuriose dirbo 7 mėnesius. Aukšto rango generolo atleidimo detalės nebuvo atskleistos.

 

Generolas Ri Yong-gil, kuris anksčiau buvo Šiaurės Korėjos gynybos ministras, buvo paskirtas į KLDR kariuomenės vyriausiojo vado pareigas. Žurnalistų teigimu, iki 2016-ųjų Ri Yong Gil taip pat buvo nurodomas kaip personalo vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: