[ŽT] „Branduolinio karo išvengti neįmanoma.“ Gali sprogti Šiaurės Rytų Azija  ()

Pasak Šiaurės Korėjos gynybos ministerijos vadovo, su tuo susijusi JAV pozicija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėja įsitikinusi, kad branduolinio karo pusiasalio teritorijoje jau esą neįmanoma išvengti, o tai tik laiko klausimas. Tai pareiškė KLDR gynybos ministras Kang Sun-nam kreipdamasis į XI Maskvos tarptautinio saugumo konferencijos dalyvius, rugpjūčio 15 dieną pranešė Rusijos žiniasklaida.

Anot jo, Vašingtonas tariamai „kliedi“ apie branduolinio karo idėją ir stipriai įtakoja Pietų Korėjos poziciją. Taigi, KLDR gynybos ministerijos teigimu, Korėjos pusiasalis ir Šiaurės Rytų Azija gali tapti šio mūšio židiniu.

Klausimas dėl branduolinio karo Korėjos pusiasalyje nebėra klausimas, ar jis bus, o klausimas, kas ir kada jį pradės“, – sakoma pranešime.

Taip pat atskirai buvo nurodyta, kad JAV tariamai konfrontavo su Šiaurės Korėja. Kang Sun-nam pažymėjo, kad amerikiečių veiksmai rodo, jog visi dialogai dėl konflikto pusiasalyje sprendimo neprives prie rezultato, kuris tenkintų visas šalis.

 

„Dabartinė karinė-politinė situacija dar kartą patvirtina geležinę tiesą, kad Korėjos pusiasalio problemos sprendimas dialogu ir derybomis tėra tuščia frazė. Tik fizinė jėga yra vienintelė priemonė išlaikyti taiką ir stabilumą Korėjos pusiasalio regione“, – konferencijoje Maskvoje tęsė KLDR Gynybos ministerijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(21)
(-19)

Komentarai ()