Baltieji rūmai atsakė, ar buvo kalbėta apie Ukrainos narystę NATO mainais į teritorijas (Video)  ()

Vienas NATO pareigūnas pasiūlė, kad Ukraina galėtų tapti Aljanso nare mainais už dalies savo teritorijos „atidavimą“. JAV pakomentavo, ar buvo pokalbių šiuo klausimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltųjų rūmų strateginės komunikacijos koordinatorius Johnas Kirby rugpjūčio 16 d. vykusioje spaudos konferencijoje paneigė diskusijų šia tema egzistavimą. Jis aiškino, kad JAV savo poziciją parodė Aljanso viršūnių susitikime Vilniuje.

Ar JAV aptarė NATO pareigūno pareiškimą?

Johnas Kirby atsakė į žurnalisto klausimą, ar nebuvo diskutuojama apie Ukrainos žemių mainus į NATO narystę.

„Nieko panašaus. Tai yra blogai“,– sakė Baltųjų rūmų strateginės komunikacijos koordinatorius.

Jis pažymėjo, jog JAV pozicija yra tokia, kad Ukraina ateityje galės tapti NATO nare, ką patvirtino Aljanso šalių vadovybė per praėjusį viršūnių susitikimą Vilniuje.

„Vilniaus viršūnių susitikime Aljansas palaikė idėją, kad būtų galima nutiesti kelią į narystę NATO. Šiuo metu daugiausia dėmesio skiriama padėti Ukrainai kovoti su Rusijos agresija ir visiškai susigrąžinti Ukrainai priklausančias teritorijas“, – patikino J. Kirby.

Jis pridūrė, kad Ukraina kiekvieną dieną daro pažangą ir JAV toliau rems Ukrainą.

  • Rugpjūčio 15 dieną NATO generalinio sekretoriaus štabo viršininkas Stianas Jenssenas pasiūlė, kad galimas sprendimas būtų Ukrainai atsisakyti tam tikros teritorijos ir įgyti narystę NATO. Tačiau jis pridūrė, jog tai turėtų nuspręsti tik Kyjivas.
  • Reaguodama į šį pareiškimą, Ukrainos užsienio reikalų ministerija pareiškė, kad tokios kalbos yra „visiškai nepriimtinos“. Negalime kalbėti apie tai, kad Ukraina taps NATO nare, atsisakydama savo teritorinio vientisumo.
  • Vėliau Aljanso pareigūnas Stianas Jenssenas pareiškė padaręs klaidą ir pridūrė, kad šis pareiškimas „buvo didesnės diskusijos apie galimus ateities scenarijus Ukrainoje dalis“. NATO patikino, kad jų pozicija dėl paramos Ukrainai nepasikeitė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: