Inscenizacija ar kerštas. Ką Vakarų ekspertai sako apie Prigožino avariją  ()

Vakaruose manoma, kad V.Putinas galėjo atkeršyti J. Prigožinui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-24 Inscenizacija ar kerštas. Ką Vakarų ekspertai sako apie Prigožino avariją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų ekspertai aktyviai komentuoja galimą „Wagner“ teroristų vadovo Jevgenijaus Prigožino mirtį. Jie mano, kad sukilimo prieš V. Putino režimą negalėjęs atleisti diktatorius buvo susijęs su tikėtinu jo likvidavimu. Kai kas spėja, kad lėktuvo katastrofos incidentas galėjo būti inscenizuotas.

Apie tai rašo „Sky News“.

Ekseterio universiteto (JK) pasaulinės politikos ekspertas profesorius Davidas Lewisas sako, kad lėktuvo numušimas yra kažkas naujo Rusijai, tačiau puikiai dera prie V. Putino režimo.

„Lėktuvo numušimas yra neįprastas net Rusijoje, tačiau tai atitinka V. Putino stilių, kuris net praėjus šiek tiek laiko po incidento su savo priešininkais elgiasi tam tikromis keršto formomis. Tačiau tai turės politinių pasekmių. J. Prigožino mirtis supykdys daugelį „Wagner“ karių“, – sako Davidas Lewisas.

Žurnalistas ir knygos „V. Putinas: jo gyvenimas ir laikotarpis“ autorius Philipas Shortas pabrėžė, kad tikėtina J. Prigožino mirtis jam nėra naujiena. Jis ironizavo, jog teroristas bent jau neiškrito iš balkono.

 

„Užsakė V. Putinas? Galbūt. Bet greičiausiai jis tiesiog leido suprasti, kad J. Prigožinas nebėra jo saugomas. Ir nepamirškite, kad nors ir mažai tikėtina, negalima atmesti atsitiktinės lėktuvo katastrofos. Aš neteikiu tam didelės tikimybės, bet kartais pats neįtikėtiniausias paaiškinimas pasitvirtina“, – sakė jis.

Alanas Mendoza, Henrio Džeksono draugijos įkūrėjas ir vadovas, sako, kad jo taip pat nestebina ši žinia.

„J. Prigožinas sukėlė didžiausią V. Putino valdžios šoką, vadovaudamas maištui prieš aukščiausią Rusijos karinę vadovybę. Diktatoriui reikia atgauti savo valdžią. Tie, kurie eis su J. Prigožinu, bus jo bendražygiai, o ne neutralūs – jų pašalinimas tikrai padeda V. Putinui, nes sumažina priešų skaičių. Trumpai tariant, jam tai buvo per gera proga tuo nepasinaudoti“, – sakė jis.

 

Karo analitikas Seanas Bellas mano, kad J. Prigožino mirtis galėjo būti surežisuota taip, kad teroristas galėtų gyventi šešėlyje.

„Galbūt tai išgalvota istorija, kad J. Prigožinas tyliai išslystų ir gyventų kur nors tremtyje, po peruku ir su tam tikru konfidencialumo laipsniu“, – sakė Seanas Bellas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: