[ŽT] Dar vienas konfliktas. Kremlius atvirai grasina naujai valstybei  (1)

Rusijos užsienio reikalų ministerija leido sau grasinti Armėnijai po Nikolo Pašiniano pareiškimų apie „strateginę klaidą“ santykiuose su Rusijos Federacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija atvirai grasina Armėnijai po to, kai Kremlių įžeidė N. Pašiniano žodžiai. Maskva laiko Armėniją Vakarų įrankiu „išspausti“ Rusiją iš Pietų Kaukazo.

Propagandos šaltinis „RIA Novosti“ teigia, kad Rusijos valdžia buvo labai nepatenkinta Armėnijos premjero Nikolo Pašiniano žodžiais, kad per didelis Jerevano bendradarbiavimas su Rusija karinėje srityje yra „strateginė klaida“.

„Santykiai su Armėnija saugumo ir ekonomikos srityje Maskvoje vertinami ne kaip vienos šalies „priklausomybė“ nuo kitos, o kaip lygiavertė, abipusiai naudinga ir pasiteisinusi partnerystė“, – komentavo Rusijos diplomatas.

N. Pašinianas interviu metu laikraščiui „La Repubblica“ padarė pareiškimą, kuris įžeidė Kremlių. Jis pripažino, kad 99,999% jo šalies saugumo buvo susiję su Rusija. Maskva „prižiūrėjo“ beveik visas Armėnijos sritis, įskaitant viską, kas susiję su ginklų ir amunicijos pirkimu.

 

Tačiau po atakos prieš Ukrainą Kremlius pradėjo trikdyti ginklų tiekimą, nes agresoriui reikia tankų ir sviedinių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(3)
(76)

Komentarai (1)