Maskva išeis iš proto. Ką išdrįso padaryti Armėnija  (1)

Jerevanas neoficialiai pristatė humanitarinę pagalbą nuo Rusijos agresijos nukentėjusiai Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą nuo viso masto karo pradžios Armėnija pristatė humanitarinę pagalbą Ukrainai. Tai pranešė leidinys „Radio Liberty“, remdamasis informuotais šaltiniais.

Pagalba, kaip minėta, susijusi su „Pirmųjų ponių ir ponų susitikimu“ Kyjive rugsėjo 6 d. Numatoma, kad renginyje, be kita ko, dalyvaus Armėnijos ministro pirmininko žmona Anna Hakobyan.

Tačiau oficialaus šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra. Reikia pažymėti, kad Armėnija yra Maskvos palydovas, visiškai nuo jos priklausomas tiek karinėje, tiek ekonominėje srityse. To neslepia premjeras Nikolas Pašinianas, neseniai tokius savo šalies ir Rusijos Federacijos santykius pavadinęs „strategine klaida“.

Abiejų šalių santykiai ėmė blogėti per aksominę revoliuciją 2018 metais, kai buvo nuverstas prokremliškas ministras pirmininkas Seržas Sargsianas, o jo vietą užėmė provakarietiškas Nikolas Pašinianas.

 

Problema paaštrėjo per 44 dienas trukusį Kalnų Karabacho karą, per kurį Maskva „paliko“ savo sąjungininkę su karine pagalba, o Armėnija patyrė triuškinantį pralaimėjimą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai (1)