Pavojinga žinia. „The Times“ skelbia, kad Kinija jungsis į karą  ()

Už Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno vizito Rusijos Federacijoje gali slypėti galingesnis žaidėjas – Pekinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno vizitas Rusijoje yra susijęs su didžiuliu ginklų trūkumu, kurį patiria Rusijos Federacija, kariaudama prieš Ukrainą. Kinija gali tapti „tamsiuoju arkliu“ šioje istorijoje. Taip teigiama įtakingo britų laikraščio „The Times“ straipsnyje.

Yra žinoma, kad pagrindinė Kim Jong-uno pokalbio su Rusijos kolega Vladimiru Putinu tema buvo Šiaurės Korėjos ginklų tiekimas RF. Žurnalistai tikina, kad sandoriu domisi ir Kinija.

Pekinas negali tiesiogiai tiekti ginklų Rusijai, nes tai apsunkins jo santykius su Vakarais. Tačiau kinai gana pajėgūs padėti Rusijos Federacijai apsiginkluoti, pasitelkę tarpininką.

Schema, tikėtina, galėtų atrodyti taip: Šiaurės Korėja perduos Rusijai dalį savo pasenusių ir apdulkėjusių ginklų, o Kinija mainais kompensuos Pchenjanui šiuos nuostolius, tačiau modernios karinės įrangos ir sviedinių pavidalu.

 

„Taip Kim Jong-unass galėtų modernizuoti savo kariuomenę, o Rusija – įsigyti karinės technikos. Kinija savo ruožtu galėtų įvykdyti savo įsipareigojimus V. Putinui, tuo pačiu oficialiai neigdama savo dalyvavimą susitarime,“ – rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()