„JAV nebetylės. Atsakas bus ne simetriškas, o ypač galingas“ (Video)  ()

KLDR grėsmė panaudoti branduolinį ginklą sustiprėjo po Kim Jong-uno ir Vladimiro Putino susitikimo. Nors Šiaurės Korėjos vadovas anksčiau grasino JAV panaudoti tokius ginklus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-18 „JAV nebetylės. Atsakas bus ne simetriškas, o ypač galingas“ (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė armijos generolas ir buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Nikolajus Malomužas, pažymėdamas, kad po Kim Jong-uno susitikimo su V. Putinu JAV galėjo gauti signalą apie galimą KLDR ir Rusijos koaliciją. Ši koalicija gali būti nukreipta ne tik prieš Ukrainą, bet ir prieš JAV, taip pat ir branduolinėje srityje.

Tačiau JAV perspėjo Pchenjaną ir Maskvą, kad pagalba Rusijai karo Ukrainoje metu apims kitokį santykių su KLDR formatą, o JAV ims veikti griežčiau. O veiksmai apims ne tik ekonomines, bet ir karines priemones.

Tačiau jei bus planuojama sustiprinti Pchenjano branduolinį komponentą ir tiekti balistinių raketų technologijas iš Rusijos, tai sukels tiesioginę karinio pobūdžio konfrontaciją iš Jungtinių Valstijų pusės,– pabrėžė buvęs Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas.

Visi įspėjimai, anot armijos generolo, panaudoti, o jei Šiaurės Korėja nuspręs ką nors paleisti, bus duotas ne simetriškas, o itin galingas smūgis, po kurio Kim Jong-uno režimas niekaip neišgyvens.

Tuo pat metu Rusijos grasinimus panaudoti branduolinį ginklą griežtai vertina ne tik JAV ir Europa. Indija ir Kinija taip pat prieštarauja jo naudojimui. Netgi jos yra prieš branduolinių ginklų judėjimą, dislokavimą ir modernizavimą.

 

Šie rūpesčiai ypač aktualūs šalia Rusijos esančioms šalims. Tai visų pirma Suomija. Nors ji jau yra NATO narė, kas suteikia šaliai tam tikrą saugumą.

„Pastangų prieš Rusiją suvienijimas yra vienintelis galingas kiekvienos šalies saugumo veiksnys. Juk už bet kokį branduolinio ginklo panaudojimą Maskva sulauks galingo atsakomojo smūgio, po kurio nei V. Putinas, nei visa jo klika negalės išgyventi. Pasauliui tai bus didžiausia nelaimė. Ir šiuo veiksniu ji yra sulaikoma, nes niekas nenori mirti. O tada bus nusprendžiama, kaip sustoti ir neprieiti prie kritinės situacijos,“ – pabrėžė Nikolajus Malomužas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()