[ŽT] „Tai visiška Maskvos ir Rusijos ekonomikos savižudybė.“ Ką įsakė Kremlius  (9)

Eksperto teigimu, toks sprendimas būtų Maskvos ir Rusijos ekonomikos savižudybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vyriausybė ketina įvesti eksporto muitus beveik visoms prekėms, kurioms jie dar netaikomi, išskyrus mechaninės inžinerijos gaminius. Kremlius taip bando užpildyti biudžetą ekonominės krizės situacijoje karo su Ukraina ir Vakarų sankcijų fone.

Ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas pažymi, kad eksporto muitų įvedimas Maskvai būtų savižudiškas sprendimas. Remiantis gaunama informacija, muito dydis priklausys nuo dolerio kurso. Kaina 80–85 rubliai - tai bus 4%, 85–90 rublių - 4,5%, 90-95 rub. - 5,5%, viršija 95 rublius – 7 proc. Priemonė gali įsigalioti jau šiais metais ir veiks iki 2024 metų pabaigos, savo „Telegram“ kanale pažymi ekonomikos analitikas.

Tačiau kartu su biudžeto užpildymu Kremlius duos stiprų smūgį Rusijos ekonomikai ir jos eksportui, o tai ilgainiui lems užsienio rinkų praradimą, konkurencingumo ir eksporto apimčių kritimą.

 

„Tokio savižudiško sprendimo priežastis akivaizdi: reikia pildyti biudžetą. Valdžios institucijos nesijaudina, kad dėl to sustos eksportas, jis dar labiau sumažės konkurencingumas ir galiausiai sukels rinkų praradimą ar ženklų susilpnėjimą jose: jie seniai taip toli nežiūri, sprendžia dabartines problemas. RF aiškinsis kas bus kitą pirmadienį - pirmadienį,“ – rašo jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(0)
(32)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: