[ŽT] „Tai visiška Maskvos ir Rusijos ekonomikos savižudybė.“ Ką įsakė Kremlius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2023-09-22 10:29
Geras sprendimas, užrauks eksportą. Maskoliai nieko negamina, kieno kainą galėtų perkelti ant pirkėjų.
Benediktas 2023-09-22 10:46
Jo, galima tik paploti. O kam jie taip daro? Juk sakė sankcijos Rusijos neveikia. Kas atsitiko?
donatasv 2023-09-22 12:13
Nejuokinkit su tuom, kad sankcijos veikia. Rusui pinigų trūksta tai faktas išlaikyti tokio dydžio fronto liniją tikrai nemenkas iššūkis bet kažkodėl kaip bombardavo taip bombarduoja, raketų jau karo pradžioje skaičiavo ant rankų pirštų, tik tuos pirštus jau seniai pamiršo lankstyt nes skaičių pametė kiek ruskis jų paleido į Ukrainą. Taktiškai puldama Ukraina atkovoja teritorijas bet tai toli gražu nuo lūžio. Jei sankcijos veiktų kaip suplanuota ruskis milijardų karui tikrai negalėtų skirt... šis žingsnis parodo, kad rusas eis iki galo su karu ir kas liks po karo iš ruskio niekam neįdomu.
immortallt 2023-09-22 13:04
Kaip bombordavo, taip bombarduoja... Tik anksčiau kiekvieną dieną daugiau paleisdavo, nei dabar per savaitę, o kartais ir mėnesį. Artilerija apšaudymai irgi sumažėję kartais. Įvykus lūžiui atsiimama teritorija bus dideliais gabalais. Sankcijos veiktų, jei maskoliai neturėtų finansinių rezervų. Finansinius rezervus kaupė per 25 metus. Išleisti baigia per kiek daugiau nei metus (na dar užšaldė apie 2/3 lėšų). Pirmą pusmetį finansinių sankcijų beveik nebuvo, tai biudžetas labai ir nenukentėjo. O dabar dar ir degina kapitalą, t.y. pinigus kuriuos sukišo į gręžinius ir vamzdynus jie ne atsideda iš pajamų, o iškart sunaudoja karui. Jei sunaudoja, reiškia neturės iš ko naujus gręžinius daryti ir palaikyti dujų ir naftos gavybos. Kuro karui tiek paima, dar plius "rūkymas", kad kuro trūksta kitiems sektoriams, ypač dabar žemės ūkiui, rezultatas bus ir krentantis net žemės ūkis, kurį dar pirma pavyko kilstelėti.
donatasv 2023-09-22 13:20
Pats sakei ruskelis be vakarų numirs iš bado, negebės be vakarų technologijų nieko pasigamint, chipų bomboms aplamai negaus. Tankai tik ssrs laikų liko, artileriją jau surūdijusę traukia iš slėptuvių, moralės 0. Nepanašu. Su tokiom sankcijom dar 10 metų kariaus. Dar net nepradėjo ruskyno kinui išpardavinėti, o jie tikrai to imsis. Ankščiau ar vėliau. Pagal sankcijų įvedėjus turėjo visko trūkti ruskynui nuo maisto iki aprangos, dabar nieko netrūksta. Kuro trūkumas nes eksportuot pradėjo dar daugiau labiau apsimoka, nors pats rašiai neturės net kuom gabenti...
vanduo4 2023-09-26 20:57
Paklausykit tų pačių Ukrainos ekspertų. - prieš karą gamino 1 tanką per mėn., dabar 4 tankus per savaitę; - amunicjos per pirmus metus išnaudojo 10-11mln., pasigamina 1mln. per metus, todėl derasi su Š.Korėja, kuri turi kelias dešimtis mln. sviedinių, kol Rusija suderins savo gamybą; - efektyviausia mūšio lauke yra pėstininkai, dronai ir ilgo nuotolio ginkluotė, todėl sunkioji technika beveik nereikalinga; - juodoji rinka pilnai parūpina sankcionuotų mikrozchemų ir trūkstamų elementų karinei pramonei, tad sankcijos veikė tik pirmus pusę metų. + Tad jeigu Rusijai pavyks suderinti dar ir karinę gamybą, Putino vizija gali išsipildyti - karas taps amžinu. P.s. po susitarimų su Š.Korėja, ginkluotės srautus bus sunku atsekti, o kadangi Kinija irgi paskelbusi persiginklavimo programą, todėl ginklų tiekimo atsekti bus neįmanoma. Gaunam - vakarų demokratinis kapitalizmas prieš rytų diktatūrinį komunizmą. Kas laimės? -------------------- Vieinintelis klausimas - "Kodėl Rusija įvedė eksporto muitus ir kodėl straipsnio autorius mano jog rusija yra kvailiai?". Pvz.: nuvertėjus rubliui, visi klykė apie rublio krachą, o Rusija taip papildė biudžetą ir sumažino deficitą. Gal geriau valdyti emocijas ir žiūrėti kaip viskas veikia realiai?
Benediktas 2023-09-26 21:05
Su Kinija jau dabar reikia rimtai kariauti ekonomini karą, nes viskas link to eina. Kol kinai turės pinigų, tol ir Putinas laikysis, duos jam arba ginklų arba pinigų. Įstatymus reikia leisti apribojančius investicijas Kinijoje, jei nenorim III pasaulinio. Netikiu oficialiais rodikliais iš Rusijos. Jie viską meluoja, išskyrus, kad nori sunaikint Ukrainą.
kestutisz 2023-09-26 21:39
Nesutinku. Pėstininkai "efektyviausi" tik todėl, kad sunkioii technika abiejose pusėse atsveria viena kitą, plius paties fronto yra labai daug - užkišti pėstininkais kur kas paprasčiau nei technika. Be tų pačių tankų ir artilerijos niekur tie patys maskoliai nebūtų pajudėję, kai prasidėjo bėdos su tuom (resurso nebebuvo kartais daugiau) - ir sustojo.Ir toliau jiem bus tik blogiau ir blogiau.
immortallt 2023-09-27 07:42
Em, kainą naftos gal ir atstatė, kiekių nė iš tolo. Ir net neturi teorinių galimybių kiekių atstatyti, kol neatstatė tiekimo į ES. Gamtinių dujų eksporto kiekiai kritę katastrofiškai, ir iš pelningiausių rinkų. Ir net neturi teorinių galimybių kiekių atstatyti, kol neatstatė tiekimo į ES. Taip, oficialus biudžeto deficitas mažas, nes degina sukištą kapitalą ir šiaip surenka mažai pinigų nuo biudžeto, iš dalies dėl to, kad jų BVP sudaro pagrinde žaliavų eksportas, ale daug pridėtinės vertės ir kaštų, bet mokesčių nuo ko surinkti daugiau nelabai yra, o tai badu numirs populiacija. Išnaudotus rezervus sėkmingai atstato Kaip gali atstatyti, jei sėdi deficite. 4 tankus per savaitę dabar pagamina? Ar II pasaulinio 4 tankus į savaitę suremontuoja tiek, kad į frontą gali siųsti? Š. Korėja - taip, čia rizika dėl sviedinių tiekimo, bet yra kitas kampas, prieš karą maskoliai turėjo apie 12k artilerijos vienetų. Kažkur 6k sunaikino jau. Šį mėnesį jau sunaikino per 800 vnt. Visa artilerija tikrai nėra veikianti. Bent minimaliai prie kitų sienų turės palikti, tai iš ko šaudys? Juodoji rinka aprūpina KAŽKIEK, tikrai ne pilnai, ir ne už mažą kainą. Karinę gamybą derina 20 metų. Suderino tiek, kad beveik neliko. Maskoliai rublio nuvertėjimą stipriai prilaiko iš esmės apriboję prekybą rubliu ir užsienio valiutos turėjimo teisę pačiame maskolyne. Papildė biudžetą nuvertėjusiais rubliais, kas iš esmės leidžia sumažinti viešojo sektoriaus algas, socialines išmokas neišleidžiant jokių įsakymų. Bet koks importas nuo to pabrango ir gyventojams yra blogiau. Geriau biudžetui dėl išlaidų rubliais. Šitai nupiešti kaip ekonomikos klestėjimą, tai kaip rankų nusikirtimas bėgikui, nes sumažini svorį ir greičiau gali bėgti. O apie maskolių oficialius rodiklius iš ten dirbančių konsultantų dar prieš beveik dešimtmetį buvo pasakyta taip, netikėk nė vienu skaičiumi. Ką ir parodė karas Ukrainoje. Antra galingiausia armija pasaulyje. Keliasdešimt kilometrų karinės technikos vilkstinė ir pan., o gavos šnipštas.