„Reikia tai nutraukti!“. JAV respublikonų lyderis rėžė apie pagalbą Ukrainai  ()

JAV Senato respublikonų lyderis Mitchas McConnellas išvardijo priežastis, kodėl Vašingtonui naudinga remti Ukrainą, kovojančią su Rusijos Federacijos karine agresija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas apie didėjantį pagalbos Ukrainai priešininkų skaičių tarp respublikonų, senatorius Mitchas McConnellas pažymėjo, kad „Amerikos žmonės buvo tam tikru mastu suklaidinti“. Jo nuomone, pagalba Kyjivui yra naudinga JAV.

Apie tai „Amerikos balsas“ rašo rugsėjo 27 d.

Mitchas McConnellas pažymėjo, kad santykinai nedidelė Amerikos BVP dalis skiriama padėti Ukrainai. Be to, JAV neprivalo siųsti savo kariuomenės į karą.

„Jei V. Putinas laimės, kita bus NATO šalis. Ir aš manau, kad daug išmintingiau būtų sustabdyti šią invaziją, RF išstumti, ir vieninteliai, kurie yra pasirengę tame dalyvauti, yra patys ukrainiečiai“, - sakė politikas.

Pasak senatoriaus, ginklų perdavimas Ukrainai prisideda prie Amerikos karinės pramonės plėtros ir suteikia JAV piliečiams papildomų darbo vietų. Jo nuomone, dėl augančios konkurencijos su Rusijos Federacija ir Kinija JAV turėtų atkurti savo karinį-pramoninį kompleksą ir be karo Ukrainoje.

Kitas M. McConnello argumentas yra karo įtaka situacijai Tolimuosiuose Rytuose. Jis pažymėjo, kad Japonija, Pietų Korėja ir Filipinai labiau nei JAV supranta Kinijos keliamą grėsmę, susijusią su Rusijos karu Ukrainoje. Todėl šios šalys padeda Kyjivui.

 

„Japonijos ministras pirmininkas pasakė, kad jei norite nusiųsti žinią prezidentui Xi, sumuškite V. Putiną Ukrainoje“, – pažymėjo senatorius.

Mitchas McConnellas taip pat pakomentavo mažėjantį respublikonų paramos Ukrainai lygį.

„Manau, kad Amerikos žmonės yra šiek tiek suklaidinti. Nemanau, kad jie supranta faktus“, - sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: