Ypatinga arbata. Būtina išbandyti. Gailėsitės, kad anksčiau to nedarėte  ()

Be druskos, į arbatą galite įpilti ir pieno – jos naudingos savybės tik padidės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Arbata kartu su kava yra vienas populiariausių ir plačiausiai vartojamų gėrimų pasaulyje. Ją geria įvairiomis variacijomis: karštą, šaltą, su vaisiais, su pienu, su žolelėmis... Sužinojome, kodėl geriama arbata su druska ir kokia jos nauda.

Druskos arbata buvo išrasta Azijoje. Ji ypatingai geriama Tibete. Galbūt nesate arbatos gerbėjas ir neįsivaizduojate gyvenimo be kavos, tačiau šią arbatą verta bent kartą išbandyti.

Jos paslaptis gana paprasta: įpylus net nedidelį žiupsnelį druskos pašalinamas arbatos kartumas, sustiprinamas jos aromatas ir suteikiama pikantiškumo. O įdėjus šiek tiek cukraus, gėrimo skonis sužibės visiškai naujomis spalvomis. Centrinėje Azijoje paplitusios arbatos pagrindiniai komponentai yra pati arbata, druska ir pienas.

Ši arbata yra puikus antioksidantas. Ji turi imunomoduliuojančių savybių. Be to, arbata su druska padės atsikratyti pagirių ir atkurti vandens bei elektrolitų pusiausvyrą.

Jei geriate žaliąją arbatą su jūros druska, galite greitai atsisveikinti su nuovargiu. Puikiai tonizuoja ir suteikia energijos. Be to, daugelis žmonių, norėdami numesti svorio, geria žaliąją arbatą su druska.

Norėdami paruošti žaliąją arbatą su pienu ir druska, užvirkite 1,5 arbatinio šaukštelio arbatžolių vienam litrui vandens. Įberkite 3 šaukštus cukraus, 2 arbatinius šaukštelius druskos (be kaupo). Tada nuolat maišydami supilkite į arbatą litrą pieno ir užvirinkite. Tačiau čia svarbus dalykas: arbata neturėtų virti. Kai tik pamatysite pirmuosius burbuliukus, gėrimą nukelkite nuo viryklės.

 

Jei manėte, kad arbata su druska buvo pernelyg neįprasta, mes jus dar kartą nustebinsime. Yra vietų, kur  geriama arbata su druska ir pienu, nes tai yra originalus šios arbatos receptas.

Šis gėrimo paruošimo būdas turi ir privalumų. Pavyzdžiui, pienas turės teigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sistemos veiklai dėl jo sudėtyje esančio kalio. Jis stiprina kraujagyslių sieneles. Be to, arbata su druska ir sviestu, kurioje taip pat yra pieno, puikiai tinka maitinančioms motinoms. Šis gėrimas padidina laktaciją.

Kaip pasigaminti arbatos su druska – autentiškas receptas:

 

Arbatą užplikykite litre vandens, užvirus supilkite į ją karvės pieną, įberkite šiek tiek druskos, įberkite ryžių ir aliejuje pakepintų miltų. Užvirinkite sultinį, nukoškite ir mėgaukitės pikantišku neįprasto gėrimo skoniu.

Yra dar vienas šios arbatos paruošimo variantas:

  • šaukštą arbatžolių užpilkite stikline verdančio vandens ir laikykite ant ugnies, kol išvirs trečdalis vandens;
  • arbatžoles perkošti, įpilti karšto pieno ir viską kartu pavirti dar 15 minučių;
  • pridėti šiek tiek druskos.

Karštas gėrimas išpilstomas į puodelius, įdėjus nedidelį kiekį sviesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: