[ŽT] Lenkija pradeda grandiozinį projektą už 22 milijardus eurų. Kaip reaguoja lenkai  (1)

Lenkija paskelbė apie grandiozines statybas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-03 [ŽT] Lenkija pradeda grandiozinį projektą už 22 milijardus eurų. Kaip reaguoja lenkai  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkija paskelbė apie pirmosios šalyje atominės elektrinės statybą. Šalis, siekdama sumažinti aplinkai kenksmingų teršalų išmetimą, nusprendė rinktis branduolinę energetiką. Lenkijos PEJ sudarė susitarimą su amerikiečių konsorciumu „Westinghouse-Bechtel“ dėl atominės elektrinės projektavimo, praneša AP.

2026-aisiais pradedama statyti jėgainė bus 80 km į vakarus nuo Gdansko, o pirmasis jos blokas elektrą galės gaminti jau už 10 metų. Projekto biudžetas – daugiau nei 22 milijardai eurų. Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis pavadino pasirašytą susitarimą „nauju Lenkijos istorijos skyriumi“. Anot jo, branduolinė energija yra vienintelis švarus ir stabilus energijos šaltinis.

Neseniai Lenkijos aplinkos apsaugos agentūra išdavė reikiamus dokumentus, leidžiančius statyti pirmąją atominę elektrinę šalyje. Stotis bus įkurta naudojant amerikietišką AP1000 technologiją. „Westinghouse“ planuoja įdiegti panašią technologiją ir Ukrainoje.

 

Tuo tarpu šalyje atliktos apklausos rodo, kad 80% lenkų palaiko branduolinės energetikos plėtrą šalyje. Iš viso Lenkijos valdžia planuoja pastatyti dvi atomines elektrines su trimis reaktoriais kiekvienoje. Tam bus išleista 40 mlrd. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(4)
(66)

Komentarai (1)