Pasaulyje lyg virusas plinta beprotiška teorija (Video)  ()

Šiuolaikinė visuomenė yra kupina propagandos ir pasakojimų, skirtų paukščių apsaugai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau kai kas ginčijasi, kad gyvūnai nebėra tikri – juos pakeitė dronai.

Neseniai vykusiame „Ted“ pokalbyje Peteris McIndoe, judėjimo „Birds Aren't Real“ šalininkas, aptarė savo pastangas šviesti visuomenę apie tai, ką jis vadina „paukščių melu“, rašo „IFLScience“.

P. McIndoe apibūdino judėjimo veiklą, kuri apėmė protestų prieš garsias paukščių apsaugos korporacijas organizavimą. Pirmasis taikinys buvo „Twitter“, kurio paukščių tematikos logotipas supykdė paukščių skeptikus ir patraukė šimtų protestuotojų dėmesį.

Vėliau judėjimas suaktyvino savo kampaniją ir prie CNN būstinės subūrė 500 žmonių reikalaujančių nešališko paukščių skepticizmo nušvietimo. Per reikšmingą demonstraciją praėjusiais metais judėjimas sugebėjo sutelkti 2000 rėmėjų Niujorko Vašingtono aikštėje, ragindamas merą pašalinti balandžius iš miesto erdvės.

Tiems, kurie nėra susipažinę su „paukščiai neegzistuoja“ ideologija, ji teigia, jog paukščius, kurie kažkada buvo tikri padarai, pakeitė dronai – tariamai 2001 m. buvęs prezidentas Barackas Obama surengė šį pakeitimą. Remiantis šia sąmokslo teorija, robotai paukščiai dabar veikia kaip Amerikos gyventojų stebėjimo įrenginiai.

2017 metais pasirodžiusi sąmokslo teorija teigia, kad šeštajame dešimtmetyje CŽA susidūrė su dviem problemomis: poreikiu visoje šalyje vykdyti stebėjimą ir nenoru užteršti savo šalies transporto priemonių paukščių ekskrementais. Jos netradicinis sprendimas buvo pakeisti paukščius miniatiūriniais bepiločiais orlaiviais, kurie galėtų slapta pasiklausyti piliečių.

„Birds Aren't Real“ tinklalapyje yra ištrauka iš buvusio CŽA deputato liudijimo: „Taip, aukštus pareigūnus taip suerzino paukščiai, purvinantys jų automobilių stiklus, kad jie nusprendė išnaikinti Šiaurės Amerikoje visas paukščių rūšis“.

 

Pagal šią sąmokslo istoriją prezidentas Johnas F. Kennedy buvo nužudytas 1963 m., nes priešinosi planui, kai susidūrė su paukščių žudymo roboto prototipu „Turkey X500“.

Po daugybės bandymų ir patobulinimų robotai paukščiai tariamai buvo paleisti į lauką 2001 m., o tai buvo priskirta prezidentui B. Obamai.

Svarbu pažymėti, kad judėjimas „Birds Aren't Real“ iš esmės yra satyrinis judėjimas, o Peteris MacIndoe nepritaria jo teiginiams. Savo „Ted“ pokalbyje jis paaiškino, kad dėl auklėjimo jis susidūrė su įvairiomis konservatyviomis ir religinėmis sąmokslo teorijomis, pradedant teiginiais, kad B. Obama yra Antikristas, iki idėjos, jog mikroschemos yra įterptos į vakcinas.

Atlikdamas ilgą eksperimentą kaip performansą, P. McIndoe perėmė sąmokslo teoretikų elgesį ir argumentus, siekdamas įtikinti visuomenę, kad paukščiai iš tikrųjų yra slapti robotai šnipai.

 

Savo nuostabai jis pradėjo įsijausti į savo vaizduojamą personažą, išgyvendamas daugybę emocijų, įskaitant įkvėpimą, liūdesį ir pyktį.

Apmąstydamas savo patirtį, P. McIndoe padarė išvadą, kad visuomenė turi laikytis empatiškesnio požiūrio bendraudama su žmonėmis, kurie yra sąmokslo teorijų užribyje. Jis pabrėžė, kaip svarbu atsižvelgti į žmonių aplinkybes ir atskaitos taškus, žiūrėti į juos kaip į tautiečius, ieškančius priklausymo kam nors jausmo ir tikėjimo.

Jo nuomone, norint sušvelninti aido kamerų, dezinformacijos ir poliarizacijos plitimą visuomenėje, labai svarbu atsisakyti konfrontacinių argumentų, pagrįstų vien tikėjimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(0)
(10)
(-10)

Komentarai ()