Gavo akivaizdžius ženklus. Ką rodo Putino pasitikimas Kinijoje (Video)  (1)

Vladimiras Putinas atvyko į Kiniją, norėdamas dalyvauti iniciatyvoje „Viena juosta – vienas kelias“, taip pat surengti susitikimų, ypač su Xi Jinpingu. Tačiau akivaizdu, kad tokio priėmimo, kokio tikėjosi, jis nesulaukė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Politikos strategas Jurijus Podorožnis apie tai sakė „24 kanalui“ ir pažymėjo, kad V. Putinas Kinijoje sulaukė daug mažiau dėmesio, palyginti su ceremonijomis, su kuriomis jis priėmė Xi Jinpingą Maskvoje.

Rytuose, o ypač Kinijoje, ženklams skiriama daug dėmesio. Ten mažiau kalbų, daugiau demonstratyvių dalykų.

„V. Putinui Kinijoje buvo parodyti tam tikri ženklai. Jis nebuvo sutiktas su pompastika, bent jau taip, kaip Xi Jinpingas buvo priimtas Rusijoje, kur dėl jo atvykimo net koncertai buvo atšaukti“, – pažymėjo politikos strategas.

Prisiminkime, kad 2022 metų vasario 24-osios išvakarėse V. Putinas taip pat išskrido į Kiniją, kur vyko žiemos olimpinės žaidynės. Ant pakylos jis sėdėjo vienas, nes tada niekas jo nepasveikino. Nors V. Putinas atvyko pas Xi Jinpingą pasakyti, kad pradės plataus masto invaziją į Ukrainą.

„Ir šį kartą V. Putino vizitas Kinijoje nebuvo ryškus, dvišalis, nes jis nebuvo sutiktas kaip brangus svečias, kuriam jie norėtų parodyti pagarbą ir meilę. Netgi susitikimo su Aleksandru Lukašenka lygis, jam atvykus į Kiniją, buvo daug aukštesnis“, - pažymėjo J. Podorožnis.

Per susitikimą su Xi Jinpingu V. Putinas koordinuos tolimesnius veiksmus ir girsis tuo, ką nuveikė Artimuosiuose Rytuose, kur padėjo Kinijai.

Izraelis pradėjo plėtoti ryšius su daugeliu Artimųjų Rytų šalių, todėl buvo sukurtas pagrindinis indoeuropiečių prekybos kelias. Ir Izraelis turėtų būti viena iš pagrindinių jo figūrų – transporto mazgas.

 

Tačiau karas Artimuosiuose Rytuose sugriovė Indijos planus šiuo keliu, nes neaišku, kaip ten klostysis įvykiai.

„Iranas ir Rusija, esantys už karą Artimuosiuose Rytuose, padarė Kinijai labai didelę paslaugą forumo išvakarėse. O V. Putinas atvyko ten kaip didvyris ir tikisi gauti „užsakymų“ iš Pekino“, – pabrėžė Jurijus Podorožnis.

Tačiau, pasak politikos stratego, tai, kad V. Putino susitikimo lygis neišsiskyrė, palyginti su kitais forumo dalyviais, rodo, kaip Kinija yra „patenkinta“ savo vasalo elgesiu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(3)
(14)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: