„Tai buvo pagrindinis tikslas.“ Visiškas fiasko. Žlugo didysis Putino planas  (1)

Diktatorius grįžta į Rusijos Federaciją be dujų sutarties.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino vizitas Pekine nebuvo toks sėkmingas, kaip teigia Kremliaus propaganda. Jis grįžo namo be naujos dujų sutarties, kurios Rusijos Federacijai labai reikia.

Tai pranešė „Finanz“.

Putinas dėjo daug vilčių, kad Pekine Xi Jinpingui įpirš naują dujų sutartį. Pagrindinis jo tikslas buvo pasirašyti sutartį dėl papildomų rusiškų dujų tiekimo į Kiniją, taip pat naujo dujotiekio „Sibiro galia – 2“ tiesimo. Bet Xi praspyrė Putiną.

Putino siekius rodo faktas, kad diktatoriaus delegacijoje buvo aukšto rango Rusijos energetikos ekspertai, tarp kurių – vicepremjeras Aleksandras Novakas, „Gazprom“ vadovas Aleksejus Milleris ir „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas.

Tačiau sutarties sudaryti nepavyko.

Po ilgų derybų šalys apsikeitė gražiais, bet tuščiais pareiškimais apie „didžias perspektyvas“ Kinijos ir Rusijos Federacijos ekonominiame ir kitokiame bendradarbiavime. Dėl konkrečių projektų nebuvo susitarta.

Tai, kad viena pagrindinių Xi ir Putino pokalbio temų bus projektas „Sibiro galia – 2“, kelionės išvakarėse paskelbė Rusijos diktatoriaus spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas. Po susitikimo jis informavo žiniasklaidą, kad jokie dokumentai šiuo klausimu nebus pasirašyti.

 

Maskva savo naujo dujotiekio į Kiniją projektą „Sibiro galia – 2“ reklamuoja jau daugiau nei 7 metus.

Dabar Maskvai ypač reikia padidinti dujų tiekimą Azijai dėl Europos rinkos praradimo.

Agresyvi Kremliaus politika lėmė, kad mėlynojo kuro eksporto apimtys per visą šalies egzistavimą sumažėjo iki minimumo, gamyba sumažėjo trečdaliu. Padidėjęs tiekimas Kinijai galėtų pagerinti Rusijos Federacijos padėtį, tačiau Kinijos valdžia nesutinka.

Šiemet, 2023 m., Kinija iš Rusijos Federacijos nupirks 22 mlrd. kubinių metrų dujų. Tai tik aštuntadalis kiekio, kurį Rusijos Federacija anksčiau siuntė į Vakarus. Nei Kinija, nei visa Azija negali kompensuoti Europos rinkos praradimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(107)
(1)
(106)

Komentarai (1)