„Taip buvo tik SSRS laikais...“ Rusija ruošiasi neregėtam žingsniui (Grafikas)  ()

Rusijos biudžeto išlaidos armijai bus rekordinės nuo SSRS laikų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vyriausybė rengia precedento neturintį šiuolaikinėje istorijoje išlaidų gynybai padidinimą, siekdama finansuoti armiją ir karinio-pramoninio komplekso gamyklas, mestas užkariauti Ukrainą, kniedijančias bombas ir sviedinius trijų pamainų režimu.

2024 m. RF biudžetas skirs 10,8 trilijono rublių „krašto gynybai“ – beveik dvigubai daugiau nei einamaisiais metais (6,8 trilijono), 2,3 karto daugiau nei 2022 m. (4,7 trilijono) ir tris kartus daugiau nei prieškariniais 2021 m. (3,5 trln.).

Armijos ir karinio-pramoninio komplekso įmonės „suvalgys“ beveik kas trečią rublį (29,5 %) biudžeto, kurio bendras dydis sieks 36,6 trilijono rublių.

Taip buvo tik SSRS laikais. 1990 m. SSRS biudžete „kariniams tikslams“ buvo skirta 71 mlrd. rublių iš 241,3 mlrd. arba 29,4 proc.

Kalbant apie visas išlaidas saugumo pajėgoms, 2024 m. Rusijos biudžetas sumuš vėlyvojo sovietinio laikotarpio rekordus. Pagal „nacionalinio saugumo“ punktą, į kurį įeina Vidaus reikalų ministerijos, Nacionalinės gvardijos, specialiųjų tarnybų ir FSIN sistemos biudžetai, bus išleista 3,5 trilijono rublių – 300 mlrd. rublių daugiau nei šiemet.

 

 

Taigi, iš viso saugumo pajėgos sunaudos 40 % biudžeto, palyginti su 33 % 1990 m.

Siekdama visa tai apmokėti, vyriausybė sumažins išlaidas ekonomikai palaikyti (jos sumažinamos nuo 4,1 iki 3,9 trilijono rublių), taip pat įšaldys finansavimą švietimui ir sveikatos apsaugai (po 1,6 trilijono rublių).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(16)
(19)

Komentarai ()