Šokas Rusijai. Ukrainos „KibOrg“ smogė „Alfa Bank“  ()

Įsilaužimo metu į internetą buvo nutekinta visų banko klientų asmeninė informacija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į internetą nutekėjo 22 milijonų žmonių duomenys.

„KibOrg“  grupės ukrainiečių įsilaužėliams pavyko įsilaužti į didžiausio RF banko „Alfa Bank“ klientų duomenų bazes. 

Įsilaužėlių svetainėje pasirodė pranešimas apie įsilaužimą. Be to, per operaciją įsilaužėliai gavo prieigą prie visų banko klientų duomenų, įskaitant jo bendrasavininkį Michailą Fridmaną, jo sūnų Aleksandrą Oželskį, taip pat niekšingą rusų dizainerį Artemijų Lebedevą, dainininkus Bastą ir Timati. Patvirtindami sėkmingą įsilaužimą, įsilaužėliai parodė kai kuriuos gautus duomenis, įskaitant rusų vardus ir pavardes, gimimo datas ir mobiliųjų telefonų numerius.

Rusijos leidinys „Svarbios istorijos“ atsitiktinai patikrino paskelbtus duomenis ir nustatė, kad tai yra tikra  realių žmonių informacija. Duomenų tikrumą patvirtina ir „Agentūra“. Programišiai jau pareiškė, kad gauta medžiaga bus perduota tiriamiesiems žurnalistams. Be to, jie pasakė opoziciniams Rusijos žurnalistams, kad visa klientų bazė bus paskelbta viešai. Bankas informacijos apie įsilaužimą kol kas nekomentavo.

 

„KibOrg“  yra Ukrainos įsilaužėlių grupė, atakuojanti Rusijos vyriausybę ir komercines organizacijas. Grupė buvo įkurta 2022 m., reaguojant į Rusijos invaziją į Ukrainą.

„KibOrg“  yra žinoma dėl sėkmingų atakų prieš Rusijos taikinius. 2023 metų rugsėjį grupuotė įsilaužė į Rusijos lėktuvų bilietų rezervavimo sistemos Sirena-travel duomenų bazę. Dėl įsilaužimo buvo gauti duomenys apie 664 milijonus skrydžių per 16 metų laikotarpį.

 

„KibOrg“  taip pat įvykdė atakas prieš Rusijos vyriausybės svetaines, įskaitant Gynybos ministerijos, Vidaus reikalų ministerijos ir Rusijos saugumo tarnybos svetaines. Dėl šių atakų buvo paskelbti konfidencialūs duomenys ir sutriko šių svetainių paslaugos.

„KibOrg“ grupė teigia, kad jos tikslas yra apsaugoti Ukrainą nuo Rusijos agresijos. Grupė taip pat teigia, kad siekia atkreipti dėmesį į Rusijos valdžios vykdomus žmogaus teisių pažeidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()