„Putinui reikalingi įvairūs lagaminai.“ Kiek reali Rusijos branduolinio lagaminėlio grėsmė  ()

Vladimiras Putinas buvo pastebėtas nešantis branduolinį lagaminą kelionės į Pekiną metu. Ukrainos žvalgyba nurodė, kur buvo nukreiptas šis V. Putino gestas ir ar Ukrainai gresia branduolinis smūgis iš Rusijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausios žvalgybos valdybos atstovas Andrejus Jusovas sakė, kad V. Putinas nešiojasi įvairius lagaminus, tarp jų ne tik branduolinius. A. Jusovas pažymėjo, kad lagaminai, kuriuos nešasi V. Putinas, vargu ar demonstruoja Rusijos prezidento drąsą.

Žvalgybos pareigūnas mano, kad ukrainiečiai neturi papildomos priežasties nerimauti, kad Rusija panaudos branduolinį ginklą. A. Jusovas paaiškino, kad Rusija prieš Ukrainą jau panaudojo visą ginkluotės spektrą.

„Šiame kontekste Ukraina neturi pagrindo toliau nerimauti, nes jau panaudotas visas ginklų asortimentas, kurį galėjo panaudoti teroristinė valstybė Rusija ir jos nacių vyriausybė“, – pasakė jis.

Kalbant apie V. Putino grasinimus panaudoti branduolinį ginklą, A. Jusovas teigė, kad šiuo klausimu nieko naujo nėra.

„Kadangi jis jau seniai per toli nuėjo su branduoliniu šantažu, jo įtaka yra daug mažesnė, nei jis tikisi“, – sakė žvalgybos pareigūnas.

Tuo pat metu V. Jusovas pažymėjo, kad V. Putinas bando branduolinius ginklus paversti realia grėsme, nors visame pasaulyje tai yra atgrasymo įrankis. Todėl jis teigia, kad pasaulis neužkibs ant pigaus Rusijos propagandinio šantažo.

„Rusijos ir beprotiškų jos diktatorių bandymai atgrasymo ginklus paversti kažkokia realia grėsme... Žinoma, pasaulis nepaklus tokiam pigiam propagandiniam šantažui ir žaidimams, esu įsitikinęs“, – reziumavo žvalgybos atstovas.

 

Žvalgybos duomenimis, apie kuriuos kalbėjo V. Zelenskis, didesnio RF branduolinio šantažo reikėtų tikėtis iki 2023 metų pabaigos.

Kartu prezidentas mano, kad branduolinis šantažas iš Rusijos yra rusų silpnumo rodiklis, nepasiekiant savo tikslų mūšio lauke.

NSDC sekretorius Oleksijus Danilovas, komentuodamas branduolines grėsmes, teigė, kad Rusijos veiksmus įtakoja Vakarų šalių reakcija. Anot jo, vis dar yra šalių, kurios baiminasi, kad rusai panaudos branduolinį ginklą.

Jo nuomone, V. Putinas galės griebtis branduolinio smūgio, jei jausis nebaudžiamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: