Žemiau pulti neįmanoma. Ko iš tikrųjų nori Orbanas  ()

„Tai yra tyčinis V. Orbano veiksmas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vidurio Europos strategijos instituto direktorius Dmytro Tužankis paaiškino, kodėl Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas nekeis savo prorusiškos politikos ir kaip jis naudoja Ukrainą žaidime su Kremliumi, Briuseliu ir Vašingtonu.

Jis papasakojo apie tai „Espresso“.

„Nesitikėkite, kad V. Orbanas išsiblaivys (mūsų supratimu). Pavyzdžiui, aš suabejočiau Budapešto ir Kremliaus, V. Orbano ir V. Putino santykiais. Sutapimų yra per daug. Turime suprasti, kad pats Viktoras Orbanas nori būti prorusišku kita prasme, jis pats nori pasitarti su V. Putinu, su juo prekiauti Ukraina“, – mano D. Tužanskis.

Anot jo, tokia yra Vengrijos ministro pirmininko taktika, todėl Ukraina turi suprasti jo veiksmus ir išmokti atremti: „Ypač pakeisti veto, kažkur užblokuojant kažką dėl papildomo dujų tiekimo“.

„Tai yra tyčinis V. Orbano veiksmas, tai ne V. Putino šantažas, jūs suprantate, kaip viskas rimta. Tai yra tyčinė prekyba, dalis šio Viktoro Orbano žaidimo, kuris šiuo metu nori prekiauti, ypač Ukraina, su visais - su Kremliumi, Briuseliu, nuo 2017 metų matome akivaizdžią prekybą su Vašingtonu. Štai kodėl tai toks V. Orbano stiliaus žaidimas, labai ciniškas. Jo supratimu, tai blaiviausias įvertinimas“, – pabrėžė Vidurio Europos strategijoje instituto direktorius.

 

D. Tužanskis pabrėžė, kad V. Orbanas sutelkia dėmesį į kai kuriuos keistus pasakojimus ir sąmokslo teorijas.

Jis elgiasi ne pragmatiškai, o ciniškai, narciziškai, valingai. Jis nesiruošia keistis, nes viskas, ko jis nedaro, parodo jam, kad jis elgiasi teisingai ir jis išlaiko 50% reitingą šalyje, jam nėra konkurentų. Jis tiesiog mėgaujasi šia vieno žmogaus galia, užgrobta valstybe, viskas jam gerai“, – pridūrė jis.

Anksčiau Europos Komisija pašalino Vengriją iš ekonomikos skatinimo programos, siekiant įveikti koronaviruso pandemijos padarinius, dėl korupcijos požymių ir V. Orbano vyriausybės traukimosi nuo teisinės valstybės principų. Tai visų pirma dėl LGBT bendruomenės atstovų persekiojimo.

 

Po to Vengrija įvedė de facto veto ES sprendimui iki 2027 metų suteikti Ukrainai 50 milijardų eurų ekonominę pagalbą. V. Orbanas taip pat grasina blokuoti derybų su Ukraina dėl stojimo į Europos Sąjungą pradžią.

Lapkričio 23 d. Europos Sąjunga patvirtino 900 mln. eurų avansinį mokėjimą iš anksčiau įšaldyto fondo Vengrijos ekonomikai remti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(26)
(-2)

Komentarai ()