Rusijos ataka Suomijoje. ES imasi priemonių. Pradeda operaciją „Terra 2023“  (1)

Suomijos išorės sienos, besitęsiančios 1 340 km, taip pat yra ES sienos, todėl jų saugumas yra bendras Europos rūpestis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-24 Rusijos ataka Suomijoje. ES imasi priemonių. Pradeda operaciją „Terra 2023“  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūra „Frontex“ planuoja išsiųsti 50 pasieniečių ir kitų darbuotojų, taip pat įrangos, pavyzdžiui, patrulių transporto priemonių, kad sustiprintų Suomijos sienų kontrolę.

Kaip pranešė EP, agentūra tai nurodė pranešime.

Tikimasi, kad pastiprinimas atvyks jau kitą savaitę ir, pasak agentūros, bus pavyzdys, kaip „Frontex“ įsipareigoja greitai reaguoti ir teikti veiksmingą paramą.

Trečiadienį, lapkričio 29 d., „Frontex“ planuoja išsiųsti pirmąją pareigūnų grupę plėsti bendrą operaciją „Terra 2023“ Suomijoje. Tarp jų bus pasienio patrulių pareigūnai, migrantų registracijos specialistai, dokumentų ekspertai ir vertėjai. Šiuo metu prie Suomijos sienų dirba 10 agentūros pareigūnų.

„Frontex“ parama Suomijai neapsiriboja logistika – tai vieningos Europos Sąjungos pozicijos prieš hibridinius iššūkius, paliečiančius vieną iš jos narių, demonstravimas. Šis bendradarbiavimas parodo, kad sudėtingų sienų iššūkių akivaizdoje Europa yra vieningas frontas, siūlantis paramą per vieną iš jos narių, įmantis konkrečių veiksmų“, – sakė „Frontex“ generalinis direktorius Hansas Leutensas.

 

„Frontex“ puikiai suvokia humanitarinį šio scenarijaus aspektą, ypač atsižvelgiant į atšiaurias oro sąlygas ir į Suomijos sieną atvykstančių žmonių nepasirengimą.

„Agentūra ir toliau yra tvirtai įsipareigojusi užtikrinti, kad Europos sienų apsauga gerbtų ir saugotų visų žmonių pagrindines teises ir orumą“, – sakoma agentūros pranešime.

Suomijos valdžia apkaltino Rusiją tyčia siunčiant į šalį dokumentų neturinčius prieglobsčio prašytojus ir reaguodama į tai nusprendė uždaryti 7 iš 8 pasienio kontrolės punktų.

 

Nuo lapkričio 25 d. veiks tik vienas Suomijos ir Rusijos sienos kirtimo punktas Raja-Joosepi, kuriame prieglobsčio prašytojai gali kreiptis dėl tarptautinės apsaugos.

Suomijos pasieniečiai pranešė, kad pastaraisiais mėnesiais per pietrytinėje sienoje esančius kontrolės punktus į Suomiją bandė patekti itin daug asmenų, neturinčių įvažiavimo dokumentų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(3)
(18)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: