Š. Korėjoje to dar nebuvo. „Pavojingiausia moteris pasaulyje“ netrukus gali tapti diktatore  ()

Manoma, kad Kim Jong-uno sesuo Kim Yo-jong yra artimiausia Šiaurės Korėjos diktatoriaus patikėtinė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vienintelė visų laikų moteris diktatorė, kurios pirštu leidžiama spausti branduolinio ginklo paleidimo mygtuką.“

Tokia yra Kim Yo-jong, Šiaurės Korėjos diktatoriaus Kim Jong-uno sesuo, „pavojingiausia moteris pasaulyje“.

Šį reikalą apibendrina Šiaurės Korėjos reikaluose besispecializuojantis mokslininkas ir profesorius Sung-Yoon Lee neseniai išleistoje knygoje „Šiaurės Korėjos princesė“ (Bazar). Visa turima informacija apie Kim Yo-jong gyvenimą buvo knygos medžiaga, įskaitant interviu su perbėgėliais, kurie anksčiau su ja bendravo, taip pat atitinkamos žvalgybos ataskaitos, rašo Suomijos žurnalistė Meri Naski.

Savo knygoje S. Lee apskaičiavo, kad K. Yo-jong šiuo metu Šiaurės Korėjos reitinge užima antrąją vietą po savo diktatoriaus brolio. Autorius taip pat numato, jog sesuo bus pirmoji jos brolio mantijos įpėdinė, jei dabartinis valdovas mirtų ar pasitrauktų anksčiau laiko.

Taigi, kokia yra Kim Yo-jong – mažoji diktatoriaus Kim Jong-uno sesuo, kuri vieną dieną gali tapti pirmąja moterimi Šiaurės Korėjos valdove per daugiau nei tūkstantį metų?

Kim Yo-jong yra jauniausias Šiaurės Korėjos „brangaus lyderio“ Kim Jong-ilo ir japonų kilmės korėjietės Ko Yong-hui vaikas.

Jos tėvai niekada nebuvo susituokę, o ir šiaip santykiai niekada nebuvo viešinami – net nepublikuota poros kartu nuotrauka.

 

Tačiau sakoma, kad Ko buvo populiariausia iš daugelio Kim Jong-ilo palydovių. Kita vertus, Kim Yo-jong, kaip teigiama, buvo mėgstamiausias diktatoriaus tėvo vaikas, vienas iš trijų vaikų šeimoje.

Bet informacija apie K. Yo-jong ir K. Jong-uno vaikystę yra ribota, rašoma knygoje. Pavyzdžiui, informacija apie K. Yo-jong gimtinę buvo neaiški. Gimimo data šaltiniuose taip pat skiriasi nuo 1984 iki 1989 m.

Yra žinoma, kad Yo-jong 1996–2000 metais lankė mokyklą Šveicarijos sostinėje Berne, kur mokėsi ir jos brolis K. Jong-unas. Tuo metu K. Yo-jong pasirodė slapyvardžiais Pak Un ir Pak Jong-sun.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(11)
(-11)

Komentarai ()