„Tai katastrofa!“ Oligarchas skelbia Rusijos košmarą. Kas laukia 2024 metais  ()

Rusijos oligarchas Olegas Deripaska skambina pavojaus varpais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos oligarchas Olegas Deripaska skambina pavojaus varpais, įspėdamas apie gresiančias katastrofiškas Rusijos Federacijos pajamų problemas kitais metais. Pasak jo, situacija su Rusijos biudžeto pajamomis 2024 metais gali atrodyti „kaip užpakaliu atsitrenkus į ledą“, praneša RBC.

O. Deripaska teigia, kad kitų metų Rusijos biudžetui gali pritrūkti 10-12 trilijonų rublių, nes Rusijos valdžios veiksmai yra neadekvatūs esamai situacijai ir labai kenkia ekonomikai.

Pasak jo, „slopintas ekonomikos augimas ir valstybinio kapitalizmo tironija, visų produktų ir paslaugų kainų kėlimas, subsidijų ėmimas iš biudžeto“ turės rimtų pasekmių Rusijai. Oligarchas pabrėžė, kad išeitis iš šių „spąstų“ gali būti „tik rimti ekonominiai pokyčiai, kuriems, matyt, kol kas nėra valios“.

Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas pabrėžia, kad Kremlius čiulpia paskutines sultis iš Rusijos ekonomikos, finansuodamas karą su Ukraina. Tačiau Rusijos Federacijai už tai reikės mokėti didžiulę kainą.

„O. Deripaska čia tikrai teisus. Mokesčių surinkimo rekordus stagnuojančioje ekonomikoje galima paaiškinti tik vienu: išsiurbimo fiskaline politika.

Režimas suprantamas: reikia paimti Avdijivką, todėl reikia sutelkti visas didžiulės šalies jėgas. Ir su dabartiniais įnašais galima naudoti tik vieną dalyką - didelio masto konfiskavimo priemones. Problema čia akivaizdi: kas šiandien konfiskuota, tuojau bus išmesta į sušalusią Ukrainos juodą dirvą ir viskas.

 

O ekonomika lieka be resursų, tad kas tiksliai turėtų būti surinkta kitais metais – paslaptis.. Tokie didelio masto konfiskavimai neišvengiamai turės pasekmių vidutinės trukmės laikotarpiu...

Ir čia ne tik dvi kartos pasmerkiamos, viskas griaunama, todėl šiandieniniai inkasiniai pavedimai kitais metais gali virsti įsiskolinimų rekordais. O mokesčių bazė tai ne guminė, jei išpumpuojama be jokio gailesčio. Kodėl augtų? Jeigu atliktum maisto nusavinimą, iš tvartų iššluojant viską, įskaitant sėklą, tada šiandien galite pamaitinti alkanus. O rytoj?“ – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(4)
(102)

Komentarai ()