Turkija boikotuoja produktus iš Izraelio  ()

Po aštrios Turkijos valdžios kritikos dėl kariuomenės veiksmų Gazos Ruože, Turkijoje prasidėjo plataus masto boikoto kampanija prieš Izraelio prekes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau protestai apsiribojo Izraelį remiančių įmonių paslaugų ir produktų atsisakymu, o dabar Turkijos piliečiai jau atvirai paskelbė boikotą visiems Izraelio prekių ženklams.

Apie tai rašo „Detali“.

Izraelio santykių su Turkija krizė prasidėjo po aštrių Recepo Tayyipo Erdogano pareiškimų, kuris Izraelio veiksmus Gazos Ruože pavadino karo nusikaltimais ir ragino pasaulio bendruomenę pasmerkti Izraelį. R. T. Erdoganas taip pat pagrasino paskelbti Izraelį karo nusikaltėliu pasaulinėje arenoje.

Ekonominio nuosmukio laukti netruko: Izraelio eksportas į Turkiją šių metų spalį, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo daugiau nei perpus. Tuo pačiu metu išaugo importas iš Turkijos į Izraelį, o tai gali būti dėl padidėjusios tam tikrų prekių, tokių kaip vaisiai ir daržovės, paklausos.

Tačiau socialiniai tinklai Turkijoje ragina piliečius atsisakyti pirkti Izraelio prekes. Jie sudarė Izraelį remiančių įmonių, įskaitant LG, Bosch, Zara ir H&M, sąrašus. Reaguodamas į tai, Turkijos parlamentas nusprendė nustoti prekiauti produktais, susijusiais su Izraeliu, sukeldamas susirūpinimą dėl ūkininkų ir jų pragyvenimo šaltinių.

 

Turkija gali įsikišti į karą prieš Izraelį. Jei IDF pradės sausumos operaciją Gazos Ruože prieš Izraelį, bus suformuota didelė tarptautinė koalicija, kurioje galėtų dalyvauti ir Turkija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()