Norite dirbti „Apple“? Vadovas pasakė, kokių darbuotojų jam reikia  ()

„Programavimo įgūdžių ar aukštojo išsilavinimo nereikia“, – pabrėžė Timas Cookas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Business Insider“ apžvelgė naują interviu su „Apple“ vadovu Timu Cooku, kuris buvo atliktas „BBC Sound“ platformoje. Jame Timas Cookas paaiškino, ką tiksliai yra pasirengęs įdarbinti ir kokias kandidatų savybes jis vertina labiausiai.

Šios savybės apima gebėjimą bendradarbiauti ir dirbti komandoje.

„Neįtikėtina, kai visi mano darbuotojai tiki, kad 1 + 1 = 3, o ne 2. Klausimas čia ne apie matematiką, o apie naujos idėjos gimimą. Jūsų idėja plius mano – ir gausite bendrą trečią. Tai geriau, nei jei visi liktų prie savo nuomonės ir nesidalintų“, – interviu samprotavo Timas Cookas.

Tarp kandidatų jį domina smalsus protas, nebijojimas užduoti klausimų, kūrybiškas požiūris ir idealistinis noras pakeisti pasaulį.

Tuo pačiu „nebūtina“ turėti aukštąjį išsilavinimą ir programavimo įgūdžių.

„Mūsų įmonė samdo žmones iš visų sluoksnių, įskaitant tuos, kurie neturi aukštojo mokslo laipsnio. Taip pat pas mus dirba žmonės, kurie programuoja retai arba visai nemoka to daryti. Svarbiausia – smalsumas, drąsa, kūrybiškumas ir būsimų darbuotojų noras keisti pasaulį, nepasitenkinimas tuo, kas jau yra šiandien“, – sakė „Apple“ vadovas.

 

Tačiau „Business Insider“ pažymi, kad „Apple“ paraiškų teikimo į darbą procesas yra „labai griežtas“. Taip atsitiko, jog kai kuriems kandidatams teko dalyvauti 13 pokalbių, nes įmonė labai atidžiai stebi ir atrenka tuos, kuriems leidžiama susipažinti su jos paslaptimis ir produktais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: