[ŽT] Rusijos bandymas sukurti migrantų krizę Suomijoje. Kas vyksta?  ()

Rusijos bandymas sukurti migracijos krizę Suomijos pasienyje žlugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodo, kad Maskvos bandymas dirbtinai sukurti migracijos krizę pasienyje su Suomija žlugo dėl greitos Suomijos valdžios reakcijos. Rusijos Federacijos žmonės skundžiasi, kad jų valdžia dabar yra priversta perkelti migrantus į Rusiją.

Tai teigiama Karo studijų instituto (ISW) lapkričio 27 d. ataskaitoje Kaip pažymėjo analitikai, Suomijos ministras pirmininkas Petteri Orpo dieną prieš tai pareiškė, kad Suomijos vyriausybė „jei reikės“ uždarys paskutinį sienos kirtimo punktą iš Rusijos Federacijos, ir yra pasirengusi imtis „papildomų priemonių“, reaguodama į Rusijos dirbtinai sukurtą migracijos krizę. 

Vėliau Suomija uždarė visus kontrolės punktus pasienyje su Rusijos Federacija. 

Kai kurie kiti Suomijos vyriausybės pareigūnai taip pat išreiškė palaikymą visos sienos su Rusija uždarymui, sakoma pranešime.

 

Tuo pat metu Rusijos  kanalas „VChK-OGPU“, remdamasis viešai neatskleista informacija, pranešė, kad Rusijos Federacijos prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Sergejus Kirijenko nurodė Rusijos vidaus reikalų ministerijos vadovui Vladimirui Kolokolcevui surinkti migrantų iš Artimųjų Rytų, Afrikos ir kitų regionų ir išsiųsti juos prie Suomijos sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: