„Sveikiausi pusryčiai pasaulyje.“ Juos valgo šimtamečiai (Video)  (1)

Šiuos pusryčius mokslininkas „rado“ Kosta Rikoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ilgaamžiškumo tyrinėtojas, „National Geographic“ bendradarbis, žurnalistas ir prodiuseris Danas Buettneris pasidalijo, kas, jo nuomone, yra sveikiausi pasaulyje pusryčiai.

„Aš praleidau 20 metų tyrinėdamas maistą, kurį valgo 100 metų žmonės... Nuošaliame Nikojos kampelyje (Kosta Rika) galbūt radau sveikiausius pusryčius pasaulyje“, – sakė jis, praneša „Cnbc.com“.

Anot jo, vietos gyventojai kasdien atsibunda 04:00 val. Jie kūrena malkas molinėse krosnyse, maišo kukurūzų tešlą su medžio pelenais ir ant karštų molinių lėkščių gamina iš jos pyragus. Jie taip pat lėtai troškina juodąsias pupeles su svogūnais, raudonaisiais pipirais ir vietinėmis žolelėmis maždaug valandą prieš dedant ryžius.

„Pusryčiai ilgaamžiškumui“ – kuo tai sveika?

Pažymima, kad kukurūzų tortilijos yra puikus nesmulkintų grūdų kompleksinių angliavandenių, turinčių žemą glikemijos indeksą, šaltinis. Medžio pelenai ardo kukurūzų ląstelių sieneles, todėl niacinas (B vitaminas, kuris reikalingas ląstelių signalų perdavimui ir DNR taisymui) išlaisvina aminorūgštis, kad organizmas galėtų jas pasisavinti.

 

Juodosiose pupelėse yra to paties pigmento antocianinų (antioksidantų), kaip ir mėlynėse. Jie valo storąją žarną, mažina kraujospūdį ir reguliuoja insuliną, be to, juose gausu kalio ir B grupės vitaminų. O pupelių ir ryžių derinys sukuria vientisą baltymą, o tai reiškia, kad suteikia organizmui visas jam reikalingas aminorūgštis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(3)
(30)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: