Putino rankos paspaudimas nebėra „juoda žymė“. Vakarai pralaimės Rusijai  (2)

JAV ir ES turėtų įvesti griežtesnes sankcijas Rusijos Federacijai ir šalims, kurios padeda Putinui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiro Putino vizitą į JAE ir Saudo Arabiją galima vadinti ne tiek Rusijos Federacijos pergale, kiek geopolitiniu Vakarų pralaimėjimu, nes arabų šalys mato, kad galingų, daug efektyvesnių ES sankcijų nėra, todėl nėra baimės užmegzti naudingų santykių, ar pasirašyti sutartis su šalimi agresore. Apie tai interviu „Focus“ pasakojo politologas, tarptautinis ekspertas Maksimas Nesvitailovas.

Rytų šalys tiesiog žiūri į Erdogano ar Orbano pavyzdį, kurie, nepaisant žodinio ES pasmerkimo, nesulaukė jokių sankcijų už ryšius su Putinu, tvirtina specialistas. Ir nors arabų šalims svarbi Ukrainos žemės ūkio rinka, naudos, kurią galima gauti iš Ukrainos arba iš didžiulės Rusijos Federacijos išteklių bazės, santykis nebus ukrainiečiams palankus.

Jei Vakarai darytų maksimalų spaudimą Rusijai, Putino tarptautinė izoliacija nesibaigtų, tačiau mes matome priešingai, pažymi ekspertas. Be to, Vakarai netaiko jokių sankcijų šalims, kurios padeda Rusijos Federacijai apeiti sankcijas.

„O čia įtakos turi ir patys 2024-ieji, kurie yra pasaulinių rinkimų metai, todėl šalių vadovybės labiau orientuotos į save, o ne į geopolitinius iššūkius“, – pabrėžia Maksimas Nesvitailovas. — Nors Ukrainos klausimas vis dar populiarus, rinkimų išvakarėse politikai bando pabrėžti išskirtinai vidaus klausimų darbotvarkę“.

Pasak tarptautinio eksperto, santykiai su Putinu išlieka toksiški, tačiau nebėra „juoda žymė“ kaip buvo prieš kelis mėnesius. Tuo metu buvo sunku įsivaizduoti, kad po vadinamojo Prigožino maišto kažkas Putiną laikė stipriu.

 

Bet priešas mokosi iš savo klaidų ir padarė veiksmingas išvadas, pastebi specialistas. Dauguma analitikų sutinka, kad V. Putinas dar labiau sustiprino savo galią ir aktyviai stato visą šalį ant karinių bėgių, o karui planuoja skirti dar trečdalį biudžeto.

Atsakydamas į visus šiuos Rusijos Federacijos iššūkius, JAV Kongresas nesugeba suteikti Ukrainai kitos pagalbos, sako politologas, nes ten prasideda priešrinkiminės kampanijos etapas. O kadangi Europos partneriai žiūri į JAV ir mato jų pasimetimą bei nesusikoncentravimą į Ukrainą, jie patys pradeda galvoti, kad per daug rūpinasi Ukraina, apibendrina politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(12)
(-10)

Komentarai (2)