„Laukiu atsakymo“. Zelenskis atskleidė, kokį klausimą uždavė Orbanui (Video)  ()

Prezidentas teigė, kad susitikimas Argentinoje nebuvo suplanuotas. Vengrijos premjerui Viktorui Obranui jis uždavė vieną klausimą apie Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kalbėjo apie savo pokalbį su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu Argentinoje gruodžio 10 d. Tai Zelenskis atskleidė jungtinės Šiaurės Europos šalių viršūnių susitikimo dalyvių konferencijoje, vykusioje gruodžio 13 d.

„Negaliu sakyti, kad tai buvo ypatingas susitikimas ar sąmoningai planuotas. Turėjome dialogą, tai tiesa. Ir aš manau, kad reikia organizuoti labai konstruktyvų mūsų valstybių susitikimą“, – sakė vadovas.

Jis pabrėžė, kad Ukraina ir Vengrija turi bendras sienas, todėl jos turėtų „kalbėtis“. Ypač apie šią būtinybę kalbėjo politikai. Zelenskis pabrėžė, kad „pasaulinės problemos“ šiuo klausimu nemato.

 

„Todėl tiesiog reikia susitikti. Parodžiau jam savo teigiamą požiūrį į tokią idėją“, – pažymėjo prezidentas.

 

Taip pat kalbėta apie Ukrainos narystę Europos Sąjungoje. Zelenskis paaiškino Orbanui, kad Vengrija neturi jokios priežasties jį blokuoti.

„Prašiau jo nurodyti bent vieną priežastį kodėl Vengrija blokuoja Ukrainos narystę ES. Ne tris, ne penkias, ne dešimt – nurodykite vieną priežastį. Ir laukiu atsakymo“, – prisiminė Ukrainos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(143)
(3)
(140)

Komentarai ()