Netikėta. Moldova gali užmegzti ryšius su Rusija, vadovaujama Putino. Sandu įvardijo sąlygą  ()

Moldovos prezidentės teigimu, Maskva ir toliau kas dvi dienas grasina Kišiniovui. Tai prieštarauja valstybės užsienio politikos principams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moldovos prezidentė Maia Sandu yra įsitikinusi, kad jos šalis ir Rusijos Federacija gali užmegzti santykius ateityje, net jei Vladimiras Putinas liks Rusijos vadovu. Ji tai pareiškė „Vocea Basarabiei“ programos „Puncte de reflecție“ eteryje, praneša „NewsMaker“.

Anot jos, Kišiniovas palaiko draugiškus santykius su tomis valstybėmis, kurios gerbia Moldovos piliečių interesus. Tas pats pasakytina ir apie bendradarbiavimą su jomis.

„Tai yra mūsų užsienio politikos išeities taškas ir pagrindinis principas. Visos šalys, gerbiančios mūsų šalies interesus, gerbiančios Moldovos piliečius, yra draugiškos šalys, jos yra mūsų partnerės“, – sakė Sandu.

Taip pat yra šalių, kurios negerbia Moldovos, tęsė šalies vadovė. Viena jų – Rusija, kuri daro viską, kad destabilizuotų situaciją šalies viduje.

Žurnalistai Moldovos prezidentės klausė, kaip ji norėtų matyti Kišiniovo santykius su Maskva po 2024-ųjų rinkimų, net jei Vladimiras Putinas būtų perrinktas į valstybės vadovo postą.

 

„Šalys, kurios mūsų negerbia, ir noriu priminti, kad Rusija mus šantažuoja, kas dvi dienas grasina, prieš mūsų valią laiko savo karius mūsų šalies teritorijoje. Akivaizdu, kad šioje situacijoje negalime kalbėti apie draugiškus santykius. Kai Rusija pakeis savo požiūrį į Moldovą ir jos piliečius, mums bus lengviau atkurti šiuos santykius“, – apibendrino Maia Sandu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()