Įpykusi Lietuva dėjo Vengrijai tiesiai šviesiai: nepatinka ES – tai gal metas iš jos išstoti (Video)  (15)

Jei šalis narė nėra pasirengusi dalytis Europos Sąjungos solidarumu ir abipusiu pasitikėjimu, „yra tik vienas teisingas sprendimas – iš jos išstoti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos nuolatinis atstovas Europos Sąjungoje Arnoldas Pranckevičius socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė pranešimą, kuriame užsiminė, kad Vengrija turėtų pasitraukti iš bloko, nes jos vertybės nesutampa su kitų valstybių narių vertybėmis.

A. Pranckevičius tiesiogiai neįvardijo nei Vengrijos, nei jos premjero Viktoro Orbano. Jis kalbėjo apie „vieną lyderį“, kuris nesutiko su 50 milijardų eurų makrofinansinės pagalbos patvirtinimu Ukrainai ir „gyrėsi savo pasiekimais socialiniame tinkle „Twitter“.

Jo nuomone, jei valstybė narė nėra pasirengusi dalytis ES solidarumu ir abipusiu pasitikėjimu, „yra tik vienas teisingas sprendimas – iš jos pasitraukti“.

Lietuvos nuolatinis atstovas linkėjo Vengrijai „niekada nepatirti to karo, kurį dabar išgyvena Ukrainos žmonės, kad nebūtų bombarduojami jos miestai ir nebūtų žudomi piliečiai, kad jos teritorijos niekada nebūtų okupuotos valstybės-agresorės“.

„Linkiu, kad jis niekada neprašytų kitų solidarumo ir neatsidurtų tokioje situacijoje, kai sąjungininkai vetuotų gyvybiškai svarbią pagalbą didžiausio poreikio metu“, – apibendrino jis.

  • 2023 metų gruodžio 15 dieną Vengrijos ministras pirmininkas V. Orbanas vetavo 50 milijardų ES eurų skyrimą Ukrainai remti.
  • V. Orbanas taip pat pareiškė, kad Budapešto vyriausybė nepalaikys naujo Europos Sąjungos pagalbos Ukrainai paketo, kol blokas nesumokės visų Europos Komisijos įšaldytų lėšų.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(589)
(39)
(550)

Komentarai (15)